Årets Avenyföretag 2023
– The Melody Club –

Vid Avenygalan den 24 januari på Elite Park Avenue Hotel korades Årets Avenyföretag 2023. Förra årets vinnare Oskar Sjölund, vd på Ocean Bus delade ut priset till Anton Meynert från The Melody Club.

Se alla bilder från kvällen längre ned.

Juryns motivering

”Årets vinnare sticker ut. Med ett unikt koncept har de visat på stor framgång och fortsätter vara extremt populära, även över tid. De skapar minnen, skratt, gemenskap, glädje, kulinariska och musikaliska upplevelser. Det genomtänkta konceptet imponerar i kvalitet, service, teknisk höjd och överraskningar. Allt i linje med våra ledstjärnor, där de vågar tänka större och där vi ser att kunderna tycker det är värt en omväg.

The Melody Club får utmärkelsen ”Årets Avenyföretag 2023” för att de skapat något där allt stämmer, där stämningen är hög och gästerna vågar bjuda på sig själva. På ett inspirerande sätt har de gjort Avenyn bredare.”

2023 års jury

  • Fredrik Lindén – VD Turistrådet Västsverige
  • Johanne Gabrielson – Marknadsansvarig Backaplan & Commerce Skandia Fastigheter
  • Oskar Sjölund – VD Ocean Bus Göteborg (förra årets vinnare)
  • Patrik Andersson – VD Business Region Göteborg
  • Therese Brusberg – Chef Göteborgs 400-årsjubileum Göteborg & Co

Avenyföreningens utmärkelse är till för att uppmärksamma och hylla verksamheter som är goda förebilder för Avenyn. Det är till de företag som stärker Avenyområdet genom att inspirera och imponera. Målet med priset är att inspirera andra företag att våga tänka stort, att våga tänka nytt och att våga vara modiga.

Nomineringarna för Årets Avenyföretag 2024 öppnar i slutet av oktober.

Avenygalan 2024 – Let’s Dance edition

Vi hade valt temat Let’s Dance för årets Avenygala och Mölndals Dansskola stod för underhållningen. Se bilder från den lyckade kvällen nedan då över 100 personer från Avenyföreningens medlemsföretag samlades.

Bilder från Avenygalan på Elite Park Avenue Hotel då 2023 års pristagare avslöjades

Tidigare års Avenyföretag

Årets Avenyföretag 2022 – Ocean Bus

Motivering
”Årets Avenyföretag 2022 är en verksamhet som med stor glöd och passion vågat satsa, samt vågat vara innovativ och nytänkande i sin bransch vilket inspirerar.

De har tagit Paddan och HopOn-HopOff till en helt ny nivå. Vem vill inte sitta i en helt unik buss, lära sig om historien, nutiden och framtiden för det fantastiska Göteborg och dessutom med livet som insats (känns det som) kasta sig ut i vattnet vid Klippan och lära känna Göteborg från vattnet också. En fantastisk attraktion som utgår från Avenyn och lockar både besökare och göteborgare till området.

Ocean Bus får utmärkelsen för att de visat att det går, för ett kundbemötande i världsklass och för att de hjälper till att sätta Avenyn på kartan.”

Årets Avenyföretag 2021 – Le Comptoir

Motivering
”Årets Avenyföretag 2021 har skapat ett robust och innovativt framgångskoncept som har behållit sin attraktivitet hela vägen genom pandemin. En kombinerad fransk gårdsbutik och restaurang/bistro med råvaror och service i världsklass. En helhetsupplevelse där till och med personalen är fransk.

Le Comptoir inspirerar genom att våga satsa på något nytt, på något annorlunda och på något som ger mervärde i kundupplevelsen. Ett litet gourmet-Frankrike mitt på Avenyn!”

Årets Avenyföretag 2020 – Bio Roy

Motivering
”Inget stoppar dem att visa filmer för sina besökare – Årets Avenyföretag 2020 ställde om, anordnade först drive-in bio och håller nu öppet för 8 personer åt gången.

Bio Roy på Avenyn får utmärkelsen för sin glöd och förmåga att inte ge upp. En sann inspiratör!”

Årets Avenyföretag 2019 – Convendum

Motivering
”Här möts du av förstklassig service, design och ett fascinerande kontorskoncept. Sedan öppning sommaren 2017 har Avenyn 21 blivit en naturlig mötes- och kommunikationsplattform för företag baserade i både Göteborg men även Stockholm. Convendum drar idag dagligen över 500 personer till Avenyn som bl.a. äter och shoppar i området.

Årets Avenyföretag 2019 är en destination och mötesplats som både driver intresse och många människor till Avenyn. I en traditionell bransch är man nyskapande och nöjer sig inte med att vara lagom utan går all-in när det gäller service, tjänster och inredning på ett mycket inspirerande sätt. Genom att vara en pulserande plats med utrymme för kreativitet, företagsamhet och nya möten är årets vinnare en perfekt representant för Avenyn – Göteborgs mötesplats nummer 1!

Årets Avenyföretag 2018 – Alvhem

Motivering
”Fastighetsmäklaren som gjorde sitt kontor till inredningsbutik. Nytänkande och nischade tar de och utvecklar den traditionella mäklarbranschen. Fantastiskt bemötande, unikt koncept och service ut i fingerspetsarna. Engagerar sig i stadsutveckling i allmänhet och i Södra Vägen i synnerhet. Årets Avenyföretag inspirerar oss andra genom ett genuint engagemang, med sin kvalitet, sin proffsiga kommunikation och sin servicekänsla.”

Årets Avenyföretag 2017 – Göteborgs Stadsbibliotek

Motivering:
”Denna klassiska institution har genom sin renovering skapat en fantastisk mötesplats för alla i Göteborg och förgyller Götaplatsen med sin nya spännande arkitektur. Sveriges i särklass bästa bibliotek och på vår paradgata!”

Årets Avenyföretag 2016 – Nespresso Boutique

aretsavenyforetag2016
Motivering:
”En nytänkande verksamhet med försäljning och service i världsklass. Verksamheten håller hög kvalitet i utbud, service, skyltning och inredning. De är goda förebilder inom nytänkande, innovation, kundservice och framtidstron på Avenyn.”

Årets Avenyföretag 2015 – Oles döttrar

aretsavenyforetag2015
Motivering:
En verksamhet som hänger med i tiden.
På ett enkelt men effektfullt sätt kommunicerar de dagligen med kunderna genom dess höga aktivitet på Facebook och Instagram där responsen blivit stor. Butikens skyltning är inbjudande, varierande och skapar en härlig känsla som även infinner sig när man kommer in i butiken. Här möter personalen kunden med service ut i fingerspetsarna och engagemang. Inte sällan leder det till merköp utan att kunden ens märkt det.”

Årets Avenyföretag 2014 – Scandic Rubinen

Motivering:
”Företaget har en drivande ledare med positiv anda som har tagit verksamheten genom en expansiv fas. Med en inspirerande inredning, design och miljö har verksamheten lockat till sig nya målgrupper och är ett föredömligt skyltfönster mot omvärlden, liksom en stolthet för Avenyområdet. Som resultat av ett medvetet och intensivt arbete inom sociala medier har företaget fått stor publicitet i både lokal- och riksmedia. Scandic Rubinens ekonomiska tillväxt under året är inte någon slump.”

Årets Avenyföretag 2013 – Aveny Blommor

aveny_blommor_arets_avenyforetag
Motivering:
”Med både en spets och bredd samt ett förstklassigt kundperspektiv vinner Aveny Blommor titeln som Årets Avenyföretag 2013. Med handlingskraft, energi och fantasi bjuder de på sig själva och är framstående inom sina vågade satsningar. Aveny Blommor är en engagerad medlem och god förebild för Avenyområdet.”

Årets Avenyföretag 2012 – Earphones

arets_avenyforetag_2012_earphones700x350
Motivering:
”Earphones är en stilren butik som erbjuder besökarna förstklassig service och kunskap. Produktutbudet ligger i tiden och företaget har med sitt driv och sin framåtanda i marknadsföring och nätverkande stor potential att utveckla goda affärer i framtiden. Earphones är goda förebilder för Avenyområdet.”