fbpx

årets avenyföretag google banner 2022

Årets Avenyföretag 2022

Välkommen att nominera din favorit!

Avenyföreningens utmärkelse är till för att uppmärksamma och hylla verksamheter som är goda förebilder för Avenyn. Det är till de företag som stärker Avenyområdet genom att inspirera och imponera. Målet med priset är att inspirera andra företag att finna nya möjligheter och att våga satsa på att utveckla sin verksamhet.

2022 års jury

  • Frida Edman – Mässansvarig Bokmässan i Göteborg
  • Mattias Wennberg – VD Teatergatans Vänner som bl a driver Le Comptoir (förra årets vinnare)
  • Peter Grönberg – VD Göteborg & Co
  • Pether Ribbefors – Programchef The Royal Bachelors’ Club, lett stadsvandringar i Göteborg i över 20 år och skrivit flera böcker med tema Göteborgshistoria
  • Ulrika Sandford – Marknads- och kommunikationschef World of Volvo

Nominera din favorit

Under nomineringsperioden som pågår 22 november till 10 januari 2023, kan både verksamheter och besökare nominera till priset. Det går även bra att nominera sitt eget företag. När nomineringen har stängt utses tre finalister av en jury och vinnaren avslöjas på en Avenygala den 25 januari 2023.

Kriterierna som företagen bedöms utefter

Företaget du nominerar ska finnas i Avenyområdet och ha utmärkt sig inom ett eller flera av följande kriterier och varit goda, inspirerande förebilder för övriga verksamheter i Avenyområdet:

  • Nytänkande och innovation
  • Kreativ marknadsföring, exponering eller skyltning
  • Kundbemötande och service i världsklass
  • Förebild och föregångare inom hållbarhetsarbete

Nominera här

Avenyngalan 25 januari

För att presentera Årets Avenyföretag 2022 arrangerar vi på Avenyföreningen en Avenyngala för våra företagsmedlemmar på Park Lane. Mer information kommer inom kort.

Bilder från Julfrukostminglet på Boqueria då 2021 års pristagare avslöjades

Tidigare års Avenyföretag

Årets Avenyföretag 2021 – Le Comptoir

Motivering
”Årets Avenyföretag 2021 har skapat ett robust och innovativt framgångskoncept som har behållit sin attraktivitet hela vägen genom pandemin. En kombinerad fransk gårdsbutik och restaurang/bistro med råvaror och service i världsklass. En helhetsupplevelse där till och med personalen är fransk.

Le Comptoir inspirerar genom att våga satsa på något nytt, på något annorlunda och på något som ger mervärde i kundupplevelsen. Ett litet gourmet-Frankrike mitt på Avenyn!”

Årets Avenyföretag 2020 – Bio Roy

Motivering
”Inget stoppar dem att visa filmer för sina besökare – Årets Avenyföretag 2020 ställde om, anordnade först drive-in bio och håller nu öppet för 8 personer åt gången.

Bio Roy på Avenyn får utmärkelsen för sin glöd och förmåga att inte ge upp. En sann inspiratör!”

Årets Avenyföretag 2019 – Convendum

Motivering
”Här möts du av förstklassig service, design och ett fascinerande kontorskoncept. Sedan öppning sommaren 2017 har Avenyn 21 blivit en naturlig mötes- och kommunikationsplattform för företag baserade i både Göteborg men även Stockholm. Convendum drar idag dagligen över 500 personer till Avenyn som bl.a. äter och shoppar i området.

Årets Avenyföretag 2019 är en destination och mötesplats som både driver intresse och många människor till Avenyn. I en traditionell bransch är man nyskapande och nöjer sig inte med att vara lagom utan går all-in när det gäller service, tjänster och inredning på ett mycket inspirerande sätt. Genom att vara en pulserande plats med utrymme för kreativitet, företagsamhet och nya möten är årets vinnare en perfekt representant för Avenyn – Göteborgs mötesplats nummer 1!

Årets Avenyföretag 2018 – Alvhem

Motivering
”Fastighetsmäklaren som gjorde sitt kontor till inredningsbutik. Nytänkande och nischade tar de och utvecklar den traditionella mäklarbranschen. Fantastiskt bemötande, unikt koncept och service ut i fingerspetsarna. Engagerar sig i stadsutveckling i allmänhet och i Södra Vägen i synnerhet. Årets Avenyföretag inspirerar oss andra genom ett genuint engagemang, med sin kvalitet, sin proffsiga kommunikation och sin servicekänsla.”

Årets Avenyföretag 2017 – Göteborgs Stadsbibliotek

Motivering:
”Denna klassiska institution har genom sin renovering skapat en fantastisk mötesplats för alla i Göteborg och förgyller Götaplatsen med sin nya spännande arkitektur. Sveriges i särklass bästa bibliotek och på vår paradgata!”

Årets Avenyföretag 2016 – Nespresso Boutique

aretsavenyforetag2016
Motivering:
”En nytänkande verksamhet med försäljning och service i världsklass. Verksamheten håller hög kvalitet i utbud, service, skyltning och inredning. De är goda förebilder inom nytänkande, innovation, kundservice och framtidstron på Avenyn.”

Årets Avenyföretag 2015 – Oles döttrar

aretsavenyforetag2015
Motivering:
En verksamhet som hänger med i tiden.
På ett enkelt men effektfullt sätt kommunicerar de dagligen med kunderna genom dess höga aktivitet på Facebook och Instagram där responsen blivit stor. Butikens skyltning är inbjudande, varierande och skapar en härlig känsla som även infinner sig när man kommer in i butiken. Här möter personalen kunden med service ut i fingerspetsarna och engagemang. Inte sällan leder det till merköp utan att kunden ens märkt det.”

Årets Avenyföretag 2014 – Scandic Rubinen

Motivering:
”Företaget har en drivande ledare med positiv anda som har tagit verksamheten genom en expansiv fas. Med en inspirerande inredning, design och miljö har verksamheten lockat till sig nya målgrupper och är ett föredömligt skyltfönster mot omvärlden, liksom en stolthet för Avenyområdet. Som resultat av ett medvetet och intensivt arbete inom sociala medier har företaget fått stor publicitet i både lokal- och riksmedia. Scandic Rubinens ekonomiska tillväxt under året är inte någon slump.”

Årets Avenyföretag 2013 – Aveny Blommor

aveny_blommor_arets_avenyforetag
Motivering:
”Med både en spets och bredd samt ett förstklassigt kundperspektiv vinner Aveny Blommor titeln som Årets Avenyföretag 2013. Med handlingskraft, energi och fantasi bjuder de på sig själva och är framstående inom sina vågade satsningar. Aveny Blommor är en engagerad medlem och god förebild för Avenyområdet.”

Årets Avenyföretag 2012 – Earphones

arets_avenyforetag_2012_earphones700x350
Motivering:
”Earphones är en stilren butik som erbjuder besökarna förstklassig service och kunskap. Produktutbudet ligger i tiden och företaget har med sitt driv och sin framåtanda i marknadsföring och nätverkande stor potential att utveckla goda affärer i framtiden. Earphones är goda förebilder för Avenyområdet.”