fbpx

Evenemangskalender

02 jun

ANIS DON DEMINA – MEDGES EJ

Humor Plats: Stora Teatern

Anis Don Demina ger sig ut på vägarna med en sprillans ny turné. ”Medges ej” är en standup-föreställning om ämnen som relationer, pengar, influencers och mer därtill.

Till evenemanget

04 jun

Fest- och galakonsert med GöteborgsOperan och Ane Brun

Konsert Plats: GöteborgsOperan

Välkommen att fira Göteborgs 400-årsdag på festligaste sätt, tillsammans med operasångare, musikalartister, sångerskan Ane Brun, GöteborgsOperans kör, danskompani, orkester och barn- och ungdomskörer!

Till evenemanget

02 jun - 05 jun

GÖTEBORGS JUBILEUMSFESTIVAL 2-5 juni

Evenemang Plats: Frihamnen

Göteborg har fyllt 400 år och det ska firas! 2–5 juni är du välkommen på festival i Frihamnen. Fyra dagar av fest och glädje – helt gratis!

Till evenemanget

22 apr - 09 jun

Det var en gång på Grand Hôtel

Musikal Plats: GöteborgsOperan

Äkta Hollywoodsaga med lyckligt slut. Sverigepremiär för svängig musikalkaramell med medryckande dansscener och slapstick à la pilsnerfilm. ”Häftiga kostymer, synkroniserad steppdans och fantastisk sång.” – Borås Tidning

Till evenemanget

20 maj - 10 jun

Nabucco

Opera Plats: GöteborgsOperan

Verdis klassiska opera om en brutal verklighet, frihet, förtryck och försoning. Undersköna arior, storslagna körpartier – som hitlåten ”Fångarnas kör” – och ett helitalienskt team.

Till evenemanget

11 jun

Avanti!

Konsert Plats: GöteborgsOperan

Sång och musik ur Puccinis älskade operor, dirigerad av framtidens löften. Festlig säsongsavslutning med älskade arior, duetter, körer och orkestermusik ur La bohème, Tosca, Turandot och Manon Lescaut.

Till evenemanget

13 aug

Från nya världen

Konsert Plats: GöteborgsOperan

Orkesterkonsert med musik av Bernstein, Dvořák och Copland. Musik ur West side story, amerikanska folkvisor och Dvořáks ”amerikanska symfoni”. Invig säsongen med sprakande musik inspirerad av det stora landet i väst.

Till evenemanget

19 aug

Symphonia med Tomas Ledin

Konsert Plats: Scandinavium

Ett nyfiket möte över musikaliska gränser – så beskrivs Tomas Ledins turné Symphonia. Hör klassiker som ”Sommaren är kort” och ”En del av mitt hjärta” i helt nya tappningar när han kommer till Scandinavium tillsammans med dirigenten Peter Nordahl och Göteborgs Symfoniker.

Till evenemanget

19 aug - 27 aug

Contemporary dance +

Dans Plats: GöteborgsOperan

Danskväll med intensiv klubbfeeling, smittande glädje och ett nytt verk som börjar redan utanför operahuset. ”Fullt ös från första sekund. Bara att hänga med!” – GP

Till evenemanget

28 aug

BIG BIG TRAIN – THE JOURNEY CONTINUES

Konsert Plats: Stora Teatern

Över trettio år efter starten besöker ett av de främsta banden inom progressive rock Skandinavien för första gången med stopp på Stora Teatern i Göteborg och på Fryshuset Klubben i Stockholm.

Till evenemanget