fbpx

Publicerad 8 maj, 2020 - Guide, Mat & dryck

Dags för fika!


Sugen på kaffe och kaka? Oavsett vad du är ute efter, så kan du på och kring Avenyn hitta det café som passar dig bäst. Här finns allt från konditorier till take away. 

A43 Coffee, Avenyn 43

A43 Coffee är en kaffebar där kaffet ligger i centrum. Här hittar du både lokalrostat specialkaffe så som kvalitetskaffe från Italien, men även lättare rätter och egna bakverk finns på menyn. Man kan även handla kaffet och teerna som används samt annat smått och gott.

da Matteo, Kristinelundsgatan 10

da Matteo handel på Kristinelundsgatan är ditt go-to ställe för takeaway kaffe, färskt bröd, lunchlådor mycket mer!
En modern lanthandel fylld med produkter som talar direkt till hjärtat genom smak, hantverk och hållbarhet.

Jerkstrands, Teatergatan 25

Hos Jerkstrands finner du ett stort utbud av det mesta inom konditori och bageri. Allt från nygräddat bröd till bakelser. Konditoriet ligger beläget i hörnet på trendiga Teatergatan.

Le Pain Français Bistro, Avenyn 7

Upplev Frankrike i Göteborg! Allt som erbjuds på Le Pain Francais bakas på franskt vis av franska bagare med franska ingredienser för att kunna skapa autentiska produkter. Det gör Le Pain Francais till ett äkta franskt bageri, konditori och café. I sortimentet finner du allt från traditionella franska bakverk, bakelser och bröd till lättare måltider. Här kan du med andra ord köpa baguetter med fyllning till lunch, underbara croissanter till fika och njuta av gott kaffe med vänner. Ta takeaway eller sitt ner och njut!

Roots, Berzeliigatan 2

Roots är Stadsbibliotekets café som 2018 omnämndes i WhiteGuide. Där är allt ekologiskt och man erbjuder naturligt glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegansk mat och dryck. Utbudet och råvarorna är säsongsanpassade och det finns allt från matiga smörgåsar och sallader till småkakor och tårtor.
Ta en paus mitt i pluggandet eller glid in för en fika bland tidningar och böcker – missa inte heller uteserveringen på Stadsbibliotekets balkong med fantastisk utsikt över Götaplatsen och Avenyn.
– Dessutom bakar man eget och älskar ekologiskt!

ST Agnes Kafé, Teatergatan 32

Hos ST Agnes hittar du allt från goda kanelbullar, kladdkakor och cheesecakes till grillade mackor och linssoppor. Större delen av St Agnes utbud är veganskt.

Steinbrenner & Nyberg, Södra Vägen 47

Steinbrenner & Nyberg tycker de att bakverk är ett hantverk. Att skapa en tårta som smakar lika ljuvlig som den ser ut är en konst. Angela Steinbrenner och de duktiga konditorerna är konstnärer med smakpaletten på rätt plats. Kanske är det därför de blev utvalda i WhiteGuide 2018? Prova någon av de många och goda tårtorna eller kakorna.