Månadens Avenyprofil

Publicerad

Blogg

April – Månadens Avenyprofil

Namn: Attila Tamas

Företag: Meet: Grill & drinks

Befattning: Ägare och grundare

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då? Livsglad-entreprenör

Vad inspireras du av? Bra värderingar och positiva människor samt av underdogs som kämpar för att nå sina mål.

Hur föddes idéen till Meet? Tanken var att Meet skulle bli ett steakhouse, simpelt och gott. Mitt i bygget 2008 när strax innan Meet skulle öppna var Sverige i en finanskris, restauranger gick omkull och det skrevs massor om galna kosjukan. Mitt i ett bygge var det försent att vända. Tanken växte fram om att de som inte drabbades av krisen skulle fortsätta gå ut och var villiga att betala för kvalité. Vi ringde banken och lånade mer pengar, höjde ribban till en exklusiv köttrestaurang där råvaran skulle stå i fokus. Tillsammans med vår personal och hårt arbete så har vi blivit nominerade till topp 5 av Sveriges bästa köttrestauranger.

Mars – Månadens Avenyprofil


Namn: Linda Jonsson
Företag: My Studio
Befattning: Äger och driver träningsstudion My Studio. Grundare till konceptet Strong Mum som är störst i Göteborg på mammaträning och arbetar på plats som personlig tränare, coach och kostrådgivare.

När startade ditt intresse för träning och hälsa? Jag har alltid varit idrottsintresserad. Sedan barnsben har jag alltid älskat skolidrotten, jag har dansat under både barn-och tonår, haft flera egna hästar och tävlat mycket. Jag spelade innebandy, gick i friidrott och hängde sedan på låset till gymmet den dagen jag fyllde 16 år och det var tillåtet för mig att träna där. Fysisk rörelse har alltid fått mig att må bra. När jag gick gymnasiet fick jag möjlighet att välja till ämnen om både kost och idrott och då växte mitt intresse ännu mer. Jag pluggade sen till Idrottspedagog via Umeå Universitet och blev sedan headhuntad för att arbeta som instruktör på Iksu, en av Nordens största träningsanläggningar. Då blev jag hooked på riktigt inom träningsbranschen!

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då? Målmedveten!

Vad är de bästa med att jobba på Södra vägen? Det centrala men lugna läget med vacker och mysig omgivning, vänliga människor och fantastiska grannar längs gatan som ger en god sammanhållning.

Februari – Månadens Avenyprofil

Namn: Nils Jacobsson
Företag: Alvhem
Befattning: Grundare

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då? Engagerad!

Hur föddes idéen till Alvhem? Idén utvecklades successivt under flera år. Jag arbetade som mäklare på en annan större mäklarbyrå i tio år innan jag startade Alvhem. Tidigt insåg jag att jag älskade äldre fastigheter uppförda runt förra sekelskiftet. Med tiden utvecklade jag även ett brinnande intresse för byggnadsvård och inredning/design. Genom att starta Alvhem kunde vi sudda ut gränsen mellan mäkleri, inredning & byggnadsvård. Kort sagt; göra något annorlunda inom en bransch som kändes väldigt likriktad. Känns bra nu, att efter tio år med Alvhem kunna konstatera att vi lyckats.

Ser du några starka inredningstrender inför nästa år? Känns som folk börjar bli lite trötta på att allt ser så likriktat ut, med vitt, ljust och fräscht. In med mer mustiga toner kanske ihop med en ljus bas, även dova pastellfärger. Tapeter är hett, med väggar målade i grå, blå, beige eller grönmålade toner. Inredningen går mer åt det gedigna hållet, med mindre slit och släng. Ökat intresse för mörkare träslag.

Januari – Månadens Avenyprofil

Namn: Anette Eliasson
Företag: Stadsbiblioteket, Kulturförvaltningen, Göteborgs stad
Befattning: Sektorchef bibliotek

Vad är de bästa med att jobba på Avenyn? Det är blandningen av allt folkliv, affärer, restauranger och kontor som gör att man är mitt i staden, mitt i pulsen.

Om man ännu inte besökt er sedan renoveringen, vem får inte missa Göteborgs Stadsbibliotek? Alla är välkomna, vi har runt 5 000 besök per dag och har man inte besökt oss sedan före renoveringen tycker jag att man helt enkelt ska ta sig hit och förhoppningsvis bli lite överraskad.

Hur tror du att Avenyn kommer se ut om 10 år? Om 10 år blomstrar Avenyn ännu mer. Fler olika verksamheter ökar attraktiviteten både helg och vardag. Trafiken minskar och vi har en parkliknande miljö där vi kan umgås, samtala, sitta och läsa.

 

NYHET! Under 2018 presenterar vi en ny Avenyprofil varje månad. Detta är personer från olika branscher som arbetar på och kring Avenyn och är med och skapar vår destination. Med varje Avenyprofil följer några korta frågor och svar. Dessa kommer du kunna läsa både här på vår hemsida men också på vår Instagram. Månadens Avenyprofil presenteras i slutet av varje månad.