Månadens Avenyprofil

Publicerad

Blogg

Februari – Månadens Avenyprofil

Namn: Nils Jacobsson
Företag: Alvhem
Befattning: Grundare

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då? Engagerad!

Hur föddes idéen till Alvhem? Idén utvecklades successivt under flera år. Jag arbetade som mäklare på en annan större mäklarbyrå i tio år innan jag startade Alvhem. Tidigt insåg jag att jag älskade äldre fastigheter uppförda runt förra sekelskiftet. Med tiden utvecklade jag även ett brinnande intresse för byggnadsvård och inredning/design. Genom att starta Alvhem kunde vi sudda ut gränsen mellan mäkleri, inredning & byggnadsvård. Kort sagt; göra något annorlunda inom en bransch som kändes väldigt likriktad. Känns bra nu, att efter tio år med Alvhem kunna konstatera att vi lyckats.

Ser du några starka inredningstrender inför nästa år? Känns som folk börjar bli lite trötta på att allt ser så likriktat ut, med vitt, ljust och fräscht. In med mer mustiga toner kanske ihop med en ljus bas, även dova pastellfärger. Tapeter är hett, med väggar målade i grå, blå, beige eller grönmålade toner. Inredningen går mer åt det gedigna hållet, med mindre slit och släng. Ökat intresse för mörkare träslag.

Januari – Månadens Avenyprofil

Namn: Anette Eliasson
Företag: Stadsbiblioteket, Kulturförvaltningen, Göteborgs stad
Befattning: Sektorchef bibliotek

Vad är de bästa med att jobba på Avenyn? Det är blandningen av allt folkliv, affärer, restauranger och kontor som gör att man är mitt i staden, mitt i pulsen.

Om man ännu inte besökt er sedan renoveringen, vem får inte missa Göteborgs Stadsbibliotek? Alla är välkomna, vi har runt 5 000 besök per dag och har man inte besökt oss sedan före renoveringen tycker jag att man helt enkelt ska ta sig hit och förhoppningsvis bli lite överraskad.

Hur tror du att Avenyn kommer se ut om 10 år? Om 10 år blomstrar Avenyn ännu mer. Fler olika verksamheter ökar attraktiviteten både helg och vardag. Trafiken minskar och vi har en parkliknande miljö där vi kan umgås, samtala, sitta och läsa.

 

NYHET! Under 2018 presenterar vi en ny Avenyprofil varje månad. Detta är personer från olika branscher som arbetar på och kring Avenyn och är med och skapar vår destination. Med varje Avenyprofil följer några korta frågor och svar. Dessa kommer du kunna läsa både här på vår hemsida men också på vår Instagram. Månadens Avenyprofil presenteras i slutet av varje månad.