Avenyn för Världens Barn – 7 oktober kl. 11-17

Händer runt Poseidon

Avenyn för Världens Barn detalj hjärta med linje inverterad

Spring runt Poseidon, pyssla med Junis och mys i en av Göteborgs fantastiska bokbussar. Det händer en hel del på Götaplatsen den 7 oktober. Se nedan.

Spring Jorden Runt Poseidon!
Kl. 11-17

Ett roligt lopp för de yngsta ihop med Friskis & Svettis. Spring runt Poseidon och få ett diplom. Maskoten Frisko är med fram till kl. 13.

Plats: Poseidon, Götaplatsen
Springloppet sponsras av flera företag på Avenyn

Bokbussen på Götaplatsen
kl. 11-17

Har du varit inne i Bokbussen? Passa på att besöka en av Stadsbibliotekets Bokbussar och kliv in i den magiska världen av böcker!

Plats: Götaplatsen

Pyssel och Barndisco med JUNIS
Kl. 11-17

På förmiddagen och lite in på eftermiddagen har barnen chans att pyssla mot en avgift som går direkt till Världens Barn på 50 kr (valfritt för mer) eller mindre om 50 kr är mycket. Kontant och swish går bra.

På eftermiddagen kommer Junis att köra discolekar och schyst musik. Låt barnen dansa sig glada. Valfri avgift som går oavkortat till Världens Barn. Discot kör ca 1-1,5 timme.

Plats: Götaplatsen
Allt doneras direkt till Världens Barn.

Konsert på Göteborgs största musikgymnasium!
Kl. 15-17

Eleverna i årskurs två på Hvitfeldtska gymnasiets musikprogram (som bl a är kända för att vara Göteborgs Lucia i december) bjuder in till en resa genom världen. I två akter får ni höra musik från alla jordens hörn (och en låt om månen!) Det blir 80tals-pop, romanser, soul, funk, folkmusik och körsång. Något för alla helt enkelt

50 kr inträde, ca 2 timmar inkl. paus och helt okej att komma och gå lite som man vill!

Plats: Norra Aulan, Hvitfeldtska gymnasiet. Rektorsgatan 2
Allt inträde går oavkortat till Världens Barn!

Träffa Världens Barn & Rädda Barnen på Götaplatsen
Kl. 11-17

Välkommen till Världens Barns informationstält. Hämta din evenemangs karta eller ställ dina frågor om evenemanget.

Hos Rädda Barnen kommer man kunna pyssla, lyssna på högläsning i deras bokhörna och tävla i en liten tipspromenad runt Götaplatsen!

Plats: Götaplatsen
Donera till Världen Barn & Rädda Barnen på plats.

Träffa OSI- Oberoende Svensk-Iranier &
Islamic Relief
kl. 11-17

OSI kämpar framförallt för kvinnornas rättigheter i Iran men det är även många barn som har det svårt under senaste årets frihetskamp i Iran. Lyssna på deras berättelser

Islamic Relief kommer att erbjuda hennatatuering för en lite avgift som doneras oavkortat till Världen Barn. Lyssna även till poesiläsning varje timme.

Plats: Götaplatsen
All donation går oavkortat till Världens Barn!

Avenyn för Världens Barn är en dag fylld av kulturupplevelser för barn, smaker från världens hörn och en digital bössa för insamling till Världens Barn.

Till eventet på Facebook