Upptäck Teatergatan

Publicerad

Avenyns sidogator, Blogg, Guide, Mat & dryck, Shopping

Bild: Jonas Jacobsson
Bild: Jonas Jacobsson

Ur skuggan av Avenyn kliver nu denna sidogata fram och formar en egen identitet, med både restauranger och butiker. Välkommen till Teatergatan!

När du rundar hörnen av Kristinelundsgatan och in på Teatergatan, hittar du en gata som andas nytt och modernt med sina nybyggda lägenheter och lokaler för verksamheter i gatuplan. Med stora glaspartier ut mot gatan kommer du i direkt kontakt med det som finns på insidan.

artgalleryswedenmivagothenburg
Miva Fine Art Gallery

Här kan du handla konst hos Miva Fine Art Gallery, förbättra ditt ljudsystem hos Bang Olufsen eller varför inte ta ett glas vin och njuta av god italiensk mat hos Sassi Caffè Enoteca. Hos Sassis granne Juan Font kan du alltid titta in och njuta av ett glas vin eller en lättare måltid – spanskt, franskt och lokala godbitar.

teatergatan, avenyn, bang olufsen, sassi caffe enoteca
Bang Olufsen och Sassi Caffe Enoteca

Skulle du mot all förmodan behöva rama in ditt fotografi som du köpt hos Miva Fine Art Gallery så hittar du Galleri Anden mitt emot, som är specialister på inramningar.

collageexex700x350
Ex, Exklusiv Secondhand

Letar du efter en festblåsa till kvällen eller inte vet vad du ska ha på dig, gör då ett besök hos någon av klädaffärerna på gatan, Ex, Exklusiv Secondhand och Rundholz där du alltid får personlig service och med säkerhet hittar något som passar. Med olika varumärken inom ljud kan du få en förstklassig ljudupplevelse när du besöker Ågrens Hifi som har butik på gatan. När du shoppat loss och är mätt i magen kanske en skönhetsbehandling låter skönt, titta då in på Studio Aroma som erbjuder allt från makeup, ansikts- och kroppsbehandlingar till Restylane.

Låter det som en härlig kombination av verksamhet som du gärna skulle vilja sitta nära om du har eget företag, så varför inte kontakta World Trade Center Göteborg som har kontor för uthyrning på just Teatergatan.

premiar_teatergatan_belysning
Befinner du dig i området under advents- och juletid får du inte missa Teatergatans vackra belysning i form av teaterridåer som sprider en magisk stämning över gatan.