Upplev Avenyn i sommar!

Publicerad

Blogg, Guide

Avenyn lockar många strosande semesterflanörer med sina breda trottoarer och fina restauranger, butiker, konst och populära uteserveringar. Och det finns mycket mer att upptäcka, både på Avenyn och de mysiga parallellgatorna. Här får du tipsen för både stor och liten!

Evenemang på Trädgår’n

Det spektakulära konceptet Port Du Soleil är tillbaka på Trädgår’n. Dessutom är Trädgår’ns kalender full av sommar-afterworks, Sveriges VM-matcher, stand-up, konserter, dagsfester och mycket, mycket mer.

Sommar på Universeum

Det är full rulle för hela familjen på upplevelsecentret Universeum, varje dag i sommar. Spana på hajar, quiza, kom nära en orm, gå på safari i regnskogen och mycket mer! Universeum har sommaröppet kl. 10-20 alla dagar 1 juli–20 augusti. Här hittar du programmet.

golfparkenheden, heden, avenyn, golf

Äventyrsgolf och beachvolley på Heden

Exercisparken på Heden är väl värt ett besök på sommaren vare sig du är Göteborgare eller här på besök. Utmana kompisarna eller familjen i en runda på Äventyrsgolfen som kantas av vattenfall, vattenstenar och fina växter. Öppet alla dagar 10-22. Basket, boule, beachvolleyboll, löparbanor och en stor lekplats är några fler av aktivitetsmöjligheterna som finns i området.

Stadsbiblioteket

Gillar du att skapa, pyssla, rita och måla?  Sommarprogrammet är fyllt av annat såsom picknicks med olika teman, kul på bokbussen, sommarkollo med serier och kodning- ja här finns massa roliga aktiviteter! Kolla in Stadsbibliotekets sommaraktiviteter på hemsidan.


Copyright: Kim Svensson/Göteborg & Co

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer. Just nu ges ett unikt tillfälle att få se ett av Rembrandts mest uppmärksammade och största verk – Batavernas trohetsed till Claudius Civilis. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Utställningar på Hasselblad Center

Lär dig mer om kamerans utveckling, samarbetet med NASA och Erna och Victor Hasselblad, personerna bakom kameraföretaget och Hasselbladstiftelsen i den permanenta utställningen Hasselblad and the Moon. maj–16 september visas också Drone Vision. Utställningen på Hasselblad Center har konstnärerna Ignacio Acosta, Mhairi Sutherland och Behjat Omer Abdulla skapat nya och platsspecifika verk som handlar om drönarteknikens visuella och materiella konsekvenser i Sverige. Det är centrala aspekter av drönarteknologi och hur den används inom konstnärliga och politiska kontexter. Läs mer på hemsidan.

Utställning och guidade visningar på Göteborgs Konsthall

Under sommaren presenterar Göteborgs Konsthall ”180° Behind Me”, en stor separatutställning med den marockanska konstnären Mounir Fatmi.  Mounir Fatmi liknar utställningen på Göteborgs Konsthall vid en bok. Här framträder verken som textfragment som bär på flera olika berättelser, i kontrastrika installationer mot en vit rumslig inramning. Verken kretsar kring det skrivna ordet och dess mångfacetterade karaktär: dess skönhet, våldsamhet och skörhet. Om du vill få en fördjupad bild av “180° Behind Me” så guidar Konsthallens kunniga värdar under en 30 minuter lång visning av utställningen varje lördag, både på svenska och engelska. Det är fri entré och ingen föranmälan behövs.

Tr‰dgÂrdsfˆreningen Gˆteborg, Tr‰gÂrn,

Fullt program i Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningens sommarprogram erbjuder roligheter för stora och små med bland annat kaktusutställning i Växthuset, historisk utställning i Palmhuset, rosguidning och barnteater. För dig som vill röra på dig under sommaren bjuder Friskis och Svettis på två gratispass: Sommaryoga på måndagar 10.30-12 och Sommarträning på onsdagar 17.30-18.30.

Att gå på konsert eller föreställning i Trädgårdsföreningen är något utöver det vanliga. Träden och den genuina omgivningen ger en vacker inramning till evenemangen. Årets konserter är: 6/6 Garden Festival, 13/6 Mångfaldsfestivalen, 14/7 Lars Winnerbäck, Van Morrison + Graham Nash 16/7 m.fl.

HOP-ON HOP-OFF – guidad busstur genom Göteborg

Hoppa på Strömmas buss vid Valand, utanför Stora Teatern eller på Korsvägen och upplev stadens mest sevärda platser. Turer dagligen var 30:e-60:e minut mellan 10.30-16.30i. Se hemsidan för mer information samt detaljerad tidtabell.


Foto: Tommy Holl

Större evenemang och konserter i Göteborg 2018:

– Summerburst på Ullevi med officiell efterfest på PUSH 1-2 juni
– Garden festival på Trädgårdsföreningen, 6 juni
Fotbolls-VM på Avenyn, 14/6-15/7
– Volvo Ocean Race, 14-21 juni
– Midsommarfirande på Trädgårdsföreningen, 22 juni
– Partille cup, 2-8 juli
– Ed Sheeran på Ullevi, 10-11 juli
– Lars Winnerbäck på Trädgårdsföreningen, 14 juli
– 90-talsfestival på Bananpiren, 14 juli
– Van Morrison + Graham Nash, 16/7
– Gothia cup 2018, 15-21 juli
– Guns N’ Roses på Ullevi, 21 juli
– Way Out West, 9-11 augusti
– Göteborg kulturkalas 2018, 14-19 augusti
– Europride Stockholm Göteborg 2018, 14-19 augusti
– Statement Festival, 31 augusti – 1 september
Fler evenemang på och kring Avenyn

Översta bilden: Copyright: Jennie Smith/ Göteborg & Co 073-678 52 13