Sommaraktiviteter på Avenyn

Publicerad

Blogg, Guide

Avenyn lockar många strosande semesterflanörer med sina breda trottoarer och fina restauranger, butiker, konst och populära uteserveringar. Och det finns mycket mer att upptäcka, både på Avenyn och de mysiga parallellgatorna. Här får du tipsen för både stor och liten!

Sommar på Universeum

Det är full rulle för hela familjen på upplevelsecentret Universeum, varje dag i sommar. Spana på hajar, quiza, kom nära en orm, gå på safari i regnskogen och mycket mer! Universeum har sommaröppet kl. 10-20 alla dagar 1 juli–20 augusti. Här hittar du programmet.

Torsdagar på Södra Vägen

Första torsdagen varje månad bjuder Södra Vägens restauranger och butiker på extra happenings och erbjudanden. Kom och upplev Avenyns mysiga systergata! 6 juli är det Quiztorsdag och 3 augusti är det Trubadurtorsdag.För mer information gilla och följ på facebook.com/sodravagen

golfparkenheden, heden, avenyn, golf

Äventyrsgolf och beachvolley på Heden

Exercisparken på Heden är väl värt ett besök på sommaren vare sig du är Göteborgare eller här på besök. Utmana kompisarna eller familjen i en runda på Äventyrsgolfen som kantas av vattenfall, vattenstenar och fina växter. Öppet alla dagar 10-22. Basket, boule, beachvolleyboll, löparbanor och en stor lekplats är några fler av aktivitetsmöjligheterna som finns i området.

Tr‰dgÂrdsfˆreningen Gˆteborg, Tr‰gÂrn,

Fullt program i Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningens sommarprogram erbjuder roligheter för stora och små med bland annat kaktusutställning i Växthuset, historisk utställning i Palmhuset, rosguidning och barnteater. För dig som vill röra på dig under sommaren bjuder Friskis och Svettis på två gratispass: Sommaryoga på måndagar 10.30-12 och Sommarträning på onsdagar 17.30-18.30.

Att gå på konsert eller föreställning i Trädgårdsföreningen är något utöver det vanliga. Träden och den genuina omgivningen ger en vacker inramning till evenemangen. Årens konserter är: 30/6 Laleh, 22/7 Per Gessle, 26/7 Badjävlar, 2/9 Kapten Röd

Stadsbiblioteket

Gillar du att skapa, pyssla, rita och måla? Varje fredag kl. 30 juni-2 augusti är konstnären Lovisa Sköld på plats och visar dig roliga tekniker och Do It Yourself-pyssel. Sommarprogrammet är även fyllt av annat såsom picknicks med olika teman, kul på bokbussen, sommarkollo med serier och kodning- ja här finns massa roliga aktiviteter! Kolla in Stadsbibliotekets sommaraktiviteter på hemsidan.


Copyright: Kim Svensson/Göteborg & Co

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer. Just nu ges ett unikt tillfälle att få se ett av Rembrandts mest uppmärksammade och största verk – Batavernas trohetsed till Claudius Civilis. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Utställningar på Hasselblad Center

Lär dig mer om kamerans utveckling, samarbetet med NASA och Erna och Victor Hasselblad, personerna bakom kameraföretaget och Hasselbladstiftelsen i den permanenta utställningen Hasselblad and the Moon. 3 juni–17 september visas också Gaza Works med Kent Klich. Kent har fotograferat livet i Gazaremsan sedan början av 2000-talet med målet att erbjuda alternativa bilder till massmedias kortlivade, sensationslystna bevakning. Med ett djupt intresse för personliga berättelser och en tonvikt på samarbeten, fokuserar han på krigets konsekvenser i vardagen.

Utställning och guidade visningar på Göteborgs Konsthall

Under sommaren presenterar Göteborgs Konsthall ”Vet din mamma var du e?”, en stor separatutställning med konstnären Klas Eriksson. Utställningen tar sitt huvudsakliga uttryck genom foto, måleri, performance, video och skulptur. Om du vill få en fördjupad bild av “Vet din mamma var du e?” så guidar Konsthallens kunniga värdar under en 30 minuter lång visning av utställningen varje lördag, både på svenska och engelska. Det är fri entré och ingen föranmälan behövs.

HOP-ON HOP-OFF – guidad busstur genom Göteborg

Hoppa på Strömmas buss vid Valand, utanför Stora Teatern eller på Korsvägen och upplev stadens mest sevärda platser. Turer dagligen var 30:e-60:e minut mellan 10.30-16.30 fram till 27 augusti. Se hemsidan för mer information samt detaljerad tidtabell.


Foto: Tommy Holl

Större evenemang och konserter i Göteborg:

– Fira midsommar i Trädgårdsföreningen, 23 juni
– Cold Play på Ullevi, 25-26 juni
– Laleh i Trädgårdsföreningen, 30 juni
– Världsungdomsspelen i friidrott på Ullevi, 30 juni-2 juli
– Partille Cup, 3-8 juli
– Gothia Cup, 16-22 juli
– Per Gessle i Trädgårdsföreningen, 22 juli
– Badjävlar i Trädgårdsföreningen, 26 juli
– Håkan Hellström på Ullevi, 28-29 juli
– Way Out West, 10-12 augusti
– Göteborgs kulturkalas, 16-20 augusti
– EM i Ridsport, 21-27 augusti
– Galleriscenen på Götabergsgatan, 18 augusti
Fler evenemang på och kring Avenyn

Översta bilden: Copyright: Jennie Smith/ Göteborg & Co 073-678 52 13