Publicerad 28 januari, 2019 - Nyheter

Månadens Avenyprofil 2019

Månadens Avenyprofiler 2019

December

Namn: Nadja Seyer

Företag: LIPP och Bellora

Titel: DJ

Vem är Nadja Seyer?

Göteborgsbo sedan 2000, 38 år gammal och livsnjutare. Tror att ”Balance is key in Life” och att gör man saker man tycker om i livet så blir man en snällare människa generellt.
Älskar djur och musik i alla dess former och färger.

Du har två yrken som skiljer sig väldigt mycket åt. Berätta!

Jobbar som avdelningschef i en statlig myndighet till vardags och spelar musik vid sidan av det, som DJ. Helt superb kombo eftersom jag kan växla mellan det kreativa med min relativt statiska yrkesvardag. Har jag t.ex något komplext att lösa på jobbet så kommer den lösningen ofta när jag står och spelar, eftersom jag har full fokus på det kreativa då och slappnar av i sinnet.

Hur länge har du arbetat som DJ och hur kom du in i den branschen?

Oj, länge… Började spela mer på riktigt och kontinuerligt runt 2011 men har alltid varit helt förtjust i musik sedan barnsben. Har jobbat i restaurang och nattklubb sedan 18 års ålder och där är ju musiken en naturlig del av vardagen, varav det ena ledde till det andra. Så på den vägen är det.

Vilken är din bästa spelning?

Omöjligt att svara på spontant men när du som DJ känner att du har hela stället med dig och människor som är där blir berörda av det jag spelar, är en helt fantastisk känsla! Dock var det helt klart speciellt att spela på Peacocks nattklubb när det var fullt ställ och magisk stämning i källaren. Även Port du Soleil är en fantastisk plats att spela på och ett oerhört fint koncept som jag är superglad över att få vara en del av. Även Wave Festivalen 2018 var en höjdare som sitter kvar och med en så fin publik. Så det finns många ”golden nuggets” som man sparar i hjärtat av de olika spelningarna som jag gjort genom åren.

Vad spelar du helst och hur förbereder du inför en spelning?

Oj, svår fråga igen. Men jag är ju helt klart mest förtjust i elektronisk musik och housens alla dess magiska schangers. Har ändå aktivt lyssnat och samlat på housemusik sedan 90 talet, parallellt med soul. Beroende på vilken typ av spelning det är, typ av bokning, längd på setet etc så förbereder jag mig lite olika. Jag utgår ändå från att alltid känna och kunna min musik samt att det jag har i mitt case är kvalité. Däremot vet jag aldrig vad jag skall spela i form av låt som start osv innan jag går på en spelning. Det handlar om energi och stämning i lokalen, vad känslan är. Jag tar det helt enkelt därifrån beroende på vad känslan är.

Vad betyder musiken för dig och vad lyssnar du helst på privat?

Musiken betyder oerhört mycket för mig och är en stor del av mitt liv. Kan i stort sett referera de flesta av mina händelser i livet som är av betydelse kopplat till musik och specifika låtar. Skön känsla helt klart. Privat lyssnar jag allt från Mozart till Slipknot men jag faller alltid tillbaka till house, soul och RnB oavsett.

November

Namn: Lopa Warfelt

Företag: Texas Longhorn

Titel: Restaurangägare

Vem är Lopa Warfelt?

Jag är 47 år och bor tillsammans med mina två barn lite utanför stan. Mat och dryck är ju självklart en passion, och jag brinner lite extra för vin, då jag är utbildad sommelier. Ett annat intresse är att resa, något jag älskar! Jag får nog kalla mig en typisk restaurangmänniska, jag har aldrig jobbat med något annat än det här och barnen följer också dessa fotspår.

Du har en lång karriär inom Texas Longhorn, hur kom du in i företaget och vad betyder Texas Longhorn för dig?

Vi har 25 års jubileum i år som kedja och jag har i princip varit med lika länge, tiden går ju som bekant fort när man har roligt! Det började med två Texas restauranger i Stockholm som jag och min dåvarande man hade tillsammans. Jag bodde i Stockholm under 15 år men fick hemlängtan när mina barn var små. Då gick flytten tillbaka hit och den första Texas Longhorn öppnades på Linnégatan, och efter några år slog vi upp portarna här på Södravägen.

Restaurangen och Texas– familjen betyder så klart massor för mig! Det är otroligt kul att driva och sätta sin egen personliga prägel på sin egen restaurang, men lika kul är det att vara en del av kedjan. Att vi fortfarande efter så här lång tid inte bara finns kvar, utan faktiskt fortsätter att växa känns otroligt kul. Man blir lite varm i hjärtat när man inser att ens stammisar först tagit med sina barn till oss och att dom i sin tur tar med sina. Det känns som ett fint kvitto.

Ni har flera gröna alternativ på menyn fast att ni är en köttrestaurang, berätta mer om det?

För de allra flesta är vi kända som en krog där man bara serverar stora stekar, men vi är så mycket mer än det. Vi som alla andra ser att det efterfrågas mer veganska och vegetariska rätter och i vår nya meny har vi flera alternativ. I vår nya meny, som tagits fram för 25-års jubileet, finns alla våra klassiska rätter kvar. Det är dom som är hjärtat i det vi gör, men vi har också fyllt på med mer grönt och även med smårätter för dom som gillar att dela på maten och upplevelsen. Det finns något för alla!

Du har varit i Texas flera gånger, vad är det bästa med delstaten och kulturen?

Jag har precis kommit hem från en inspirationsresa i Texas.  Jag har varit där några gånger nu och måste säga att det är en upplevelse. Austin är ett mecka när det kommer till mat, ett riktigt drömställe för foodies. Det är också väldigt känt för sin livemusik. Men störst av allt är förstås deras BBQ. Det är så kul att se stoltheten och traditionen, man kanske till och med ska säga livsstilen när det kommer till deras BBQ.

Hur skiljer sig restauranger i Texas från våra i Sverige?

Restaurangerna är väldigt spartanska och all fokus ligger på kvalitén. Alla tillbehör är enkla och inredning är inget som dom prioriterar. Allt är väldigt simpelt men smakerna är magiska!

 

Oktober

Namn: Jesper Söderblom

Företag: Göteborg Stadsteater

Titel: Skådespelare

Vem är Jesper Söderblom?

Jag är 34 år, småbarnsförälder och skådespelare.

Hur fick du upp intresset för skådespelaryrket?

det började under min college-tid i North Carolina. Jag pluggade filosofi med drömde om att bli musiker. Dock var jag lite skraj för att stå på scen. Jag gjorde en audition till den årliga skolmusikalen, fick en roll som en mexikansk migrant och sen var jag fast. Jag älskade repetitionerna och jag älskade att spela. Rädslan att stå på scen byttes snabbt mot en längtan att jobba med teater.

Vad är det bästa med att vara skådespelare?

Jag älskar fortfarande både att repetera och spela. Jag försöker lära mig och testa nya saker i varje produktion vilket är givande. det föränderliga är ju roligt, att vara i nya sammanhang med olika ensembler och regissörer och hoppa mellan olika genrer.

Du spelar just nu dvärgen på lilla scenen på Göteborgs stadsteater. Hur är det att spela den rollen?

Det är en drömroll. Det är en fantastisk historia och dvärgen är en otroligt spännande person att gestalta.

Du är på scenen själv under 90 minuter. Hur har du jobbat för att lära dig en monolog på 90 minuter innantill?

Minnet fungerar bäst när man kan fästa det man ska minnas vid något annat, som en bild eller historia. I repetitionsarbetet jobbar vi med att hitta bra sceniska situationer vilket i bästa fall leder till att man inte vill säga något annat än just det som står i texten. Då rinner bara texten på och man slipper tänka på vad man ska säga.

Vilken mardröm är det som förföljer dig inför varje ny produktion? 

Nästan utan undantag drömmer jag den första natten i en ny produktion att det redan är premiär. Kollegor ropar på mig att skynda mig in på scen men jag har ingen aning om vad jag ska göra eller säga. Jag låtsas som jag vet vad jag gör så inte publiken ska märka nåt men känner hur jag bara förvärrar situationen mer och mer.

 

September

Namn: Erik Groenestein-Hendriks

Företag: Göteborgs Symfoniker

Titel: Harpist

Vem är Erik Groenestein-Hendriks?

Jag kommer från Nederländerna och är musiker. Jag spelar harpa i Göteborgs Symfoniker som har sitt hem i Konserthuset på Götaplatsen.

2013 flyttade jag hit till Göteborg med min fru Laura som spelar altfiol i samma orkester. För 14 månader sedan fick vi en son som redan nu vill spela harpa!

För övrigt undervisar jag på Högskolan för musik och så spelar jag mycket kammarmusik.
Jag är musiker i själ och hjärta kan man väl säga.

Vart kommer ditt musikintresse ifrån och har du alltid haft ett stort intresse för musik?

Jo jag har alltid haft ett stort intresse för musik. Jag var bara 6 år gammal när jag såg en klassisk konsert på tv. Det fanns en harpa och jag var helt imponerad av harpans klang och utseende. Det var magisk! Jag frågade mina föräldrar om jag fick spela harpa men de svarade att instrumentet var för stort och för dyrt. Men jag bestämde mig redan då att jag skulle bli harpist.

Efter ett år fick jag prova harpa och sedan dess har jag inte slutit spela.

Du är en av de femte bästa i världen på att spela harpa!
Vad är det som gör att du är så duktig?

Jag tror att man måste öva mycket för att nå och behålla en nivå. Att ha lite tur och vara på rätt plats vid rätt tid är också viktigt, men kanske är det viktigaste att man gör det man gillar mest.
Utan passion kan man inte spela musik!

Hur är det att spela tillsammans med Sveriges Nationalorkester, Göteborgs Symfoniker?

Det är fantastiskt! Jag tror faktiskt att jag har det bästa jobbet i världen. Att spela i en av Nordens bästa orkestrar och att ha en så bra akustik här i Konserthuset gör att jag gillar att jobba. Och inte minst gör mina kollegor att orkestern är en trevlig arbetsplats.

Du kommer ursprungligen från Nederländerna. Vad tycker du om Sverige och Göteborg?

Jag har bott i Amsterdam i några år innan jag flyttade till Sverige. Göteborg fick hjälp av holländare när det byggdes kanaler, så här känns det lite som i Amsterdam. Men det jag gillar mest i Sverige är att det finns gott om plats,  mycket natur och att det känns lugnare.

Augusti

Namn: Peter Orrmyr

Företag: Bord 27, Natur och Totale

Titel: Ägare

Vem är Peter Orrmyr?

Ja du, bra fråga. Jag är väl bara mig själv antar jag. En enkel figur som gillar att laga mat och dricka gott vin. Helt ärligt så försöker jag bara leva mitt liv och få så mycket tid som möjligt med min familj. Fjärde barnet kommer ju i september. Sen tycker jag om att öppna krogar med bra stämning. Och där får jag hjälp av hela familjen. Både min sambo, mamma, pappa, svåger och syster är med i skapandet och till viss del driften. Det känns ganska härligt.

Vart hämtar du inspiration ifrån och vad är idén bakom restaurangerna?

Oftast kommer inspirationen till mig plötsligt. Man kan väl säga att det är tillfällena som föder idéerna. Ibland springer vi på en kul lokalmöjlighet, ibland får jag en idé när jag är ute och reser. Med det sagt är det nog magkänslan som styr vad vi tar oss för. Men målet är nästan alltid det samma: att skapa en avslappnad stämning och servera mat som folk tycker om. Sen försöker vi väl inte krångla till det så mycket. Enkelt och gott funkar oftast bra.
Ett bra exempel är vår nya satsning i Saluhallen. Idén är en skramlig servering med à la carte och riktigt bra lunch. Jag ser väl framför mig en typisk parisisk barservering som blivit tillrufsad i Berlin och uppläxad i Köpenhamn. Det känns bara kul att få knuffa in den lilla hörnkrogen i Göteborgs Saluhall. Och sådär brukar oftast skapandet fungera.

Falukorv med stuvade makaroner?

Min favoriträtt? Tja, det skulle kunna vara falukorv med stuvade makaroner. Det gillar jag. Och det gillar mina barn. Och då blir jag glad. Jag vill ju helst av allt servera mat som folk tycker om, då trivs jag. Men jag skulle kanske inte servera falukorv på en av våra krogar. Men man vet ju aldrig förstås.

Juli

Namn: Alicia Schaper

Företag: Oles Döttrar

Titel: Arbetar med sälj, marknadsföring och inköp

Vem är Alicia Schaper?

Jag är en tjej på 20 år som har ett stort intresse för mode.

Under tonåren spelade jag handboll vilket jag älskade, fram tills förra året. Efter studenten föll det sig naturligt för mig att sluta med handbollen och satsa mer på att involvera mig i familjeföretaget,
Oles Döttrar på Södra Vägen.

Vad/vem blir du inspirerad av när det kommer till mode?

Min inspirationskälla är att observera. Jag var i Paris för några månader sedan, herregud, där levde mitt sinne loppan. Jag gick in i varje butik jag såg, allt från Gucci, LV och Prada till småbutiker i gränder.

Jag tittar på styling, inredning, färger och allt runt omkring. Jag kunde sitta på restauranger i timmar och bara observera alla vackra kvinnor & kolla in deras känsla för styling och matchning. Jag såg att de flesta av dem letat efter det där lilla extra i ett plagg. En roligare ärm, ny modell på byxan eller små detaljer på en krage. Någonting som gör att det tillför lite mer och något vi svenskar ibland kan vara lite rädda för.

Vilka är dina 3 favorit klädmärken?

Filippa K är en av mina favoriter för att märket har en samling av tidlösa plagg med en modern inspiration. Filippa kommer även att finnas hos oss på Oles till hösten. Vilket känns väldigt kul!

Just Female är också roliga att jobba med för att de ligger i framkant och följer mycket trender vilket blir en rolig mix i butiken och även i kundens garderob. Jag gillar den fantastiska blandningen från spännande Just Female blandat med det klassiska från Filippa K.

På topplistan just nu är också Stine Goya som talar för sig själv. Ni som vet, ni vet 😉 Det är ett märke som växt enormt inom modevärden. Stine Goya blev nominerad till ” Designer Of The Year” i Elle Danmark och hon har även fått äran att designa en skräddarsydd kostym till the one and only Michelle Obama.

Som konsument, vilka plagg och färger bör man satsa på till garderoben i höst?

Lägg din bas i färgerna svart, brunt, camel, beigt, cognac och blått.

Börja med basen från Filippa K, satsa på en fin Camelfärgad ullkappa och ett par stilrena boots från Filippa i färgen beige.

Komplettera looken med en svart stilren skinnbyxa från Just female. Eller följ den starka trenden av ett par skinnbyxor som sitter högt i midjan, en aning overzised, i färgen cognac. WOW!

För att outfiten ska få pricken över i:t styla den med en blus från Stine Goya. En riktig snygging som kommer landa hos Oles till hösten är en blus med små söta svalor på som innehåller färgerna svart, brunt, senapsgult, beigt och rosa. Allt detta hittar ni hos oss till höst!

Våga utmana din stil! Du kan bara vinna på att våga och jag lovar dig att när du tagit ett litet kliv utanför din Safe Zone och effekten och berömmet kommer, då finner du verkligen glädjen i att klä upp dig varje dag.

Vad är det bästa med Södra Vägen?

Atmosfären, byggnaderna, människorna och stämningen helt enkelt. Gatan har en positiv känsla!

 

Juni

Name: Riccardo Righi

Company: Riccardo Cibo E Vino

Position: Owner

Who is Riccardo Righi?

I am 46, come from Vigevano, not far from Milan and very close to Piemonte as well. I moved here 3 years ago with my wife Giordana and my teenage son Tobia and the idea was actually to open a real Italian restaurant in Gothenburg . My biggest interests are food and wines , as well as frequenting jazz clubs ! I also play a little bit  bass and double-bass.

How did you get into the restaurant business?

After high school I started working in a fashion boutique, since our hometown Vigevano is well known for handcrafted high quality shoe making …then, after getting married my passion for wine flourished…in 2001 we joined my sister in law Fulvia in opening restaurant  ”Loca Ciuca” ( the drunk goose ) in Vigevano, one of the best place in all Lombardy when it comes to regional dishes. I was in charge for wine serving and scouting local producers. My wife was helping her sister during the service. Two years after our restaurant ”Gastone” in Courmayeur has opened and since then our philosophy never changed : get in touch with devoted, skilled and passionate producers . We have to learn from them how a good and environmental friendly product  are made! Last month I visited wine exhibitions Viniveri, Vinatur and Vinitaly in Verona. What is really important is to build a common thread that can connect the producer to the final consumer passing through us, the restaurateurs. Beyond the labels!

What would you recommend not to miss when visiting Italy?

Cervo Ligure, near the city of Imperia is one of my favorite places in Liguria. It is located in the western part of the region Cervo and consists of well-restored medieval borough founded by the Romans in the second century BC. The village rises on the hills facing the sea, so it’s perfect after a day spent on the beach!

The fortifications of the Byzantine era still exist today and the central square hosts, in July and August, an international chamber music festival; these concerts are held in the square of the ”corallini”, so called because the church was built with the proceeds of the sale of the coral that once the inhabitants of Cervo gathered in the sea in front of the village.

For a fish-based dinner, I recommend  ”Serafino” restaurant which has a splendid terrace with sea view. There are also many excellent wine bars for an ”aperitivo”consisting of a glass of white wine, Pigato or Vermentino, and a slice of ”farinata”, a typical gluten free flat pie made with chickpea flour , cooked in the oven using a copper pan.

What is your favorite Italian-meal?

If I really have to pick up just one dish I would say ”Risotto alla milanese”! When it is made properly, I can’t stop, I have to ask for more… butter and  Parmesan create a wonderful cream and saffron has his peculiar and rich aroma… super tasty versions of this dish are those with added sausage or ”ossobuco”(kalvlägg).

This recipe was first created on the occasion of the marriage of nobles in Milan. The dish was immediately successful, both for its taste and for its yellow tone, which recalled gold, synonymous with wealth. Rise fields are so common in our landscape, sometimes variety and quality are taken for granted ,but later you understand why should we use high quality rise such as ”Vialone Nano” or ”Carnaroli” in order to have the perfect ”al dente” cooking point.

What is your secret of a real carbonara?

1. Rule, never use cream!

2. Use Pecorino Romano cheese and Grana Padano.

3. Use high quality pasta, we use pasta Mancini, no OGM wheat from their own fields in Monte San Pietrangeli, Marche.

 

Maj

Name: Elizabeth Rubin

Company: Jimmy & Joans New York

Position: Owner

Who is Elizabeth Rubin?

I would say I am a Newyorker through and through.. what does that mean? That we are bold, driven, love to try and experience new things. New Yorkers are curious about life. We love to meet new people. The best part is that it´s like the world on a tiny island, filled with people, flavors, languages from every county. It´s a meca for culture.

I am also an entrepreneur, having open my first business at 26 and second at 30. It was in the beauty industry. I sold it a few years ago when my partner decided to retire. For my interests i like fashion, art, interiors, anything visually stimulating. Love both the city and the sea to be happy.

What is the story behind Jimmy & Joans New York?

Many people ask, who is Jimmy & Joan? Well.. Jimmy was my father.. he was my hero and the man who loved me selflessly for all my life. Joan was his twin sister and my beautiful aunt. Born and raised in NYC. I decided to do this project as a love letter dedicated to my Father, Mother, Aunt, Brother, my son, Friends, Nyc my home for so long and the city I now call home Gothenburg.

The bagels are a memory of Sunday trips in the morning with my dad to get bagels for our standing Sunday brunch.. it was a special father/daughter time of us sharing a love of food, smelling the fresh baked bagels, picking the assorted flavors, schmears and smoked fish.

The interiors where all done by me and a passion I shared with my mother who I lost when I was just 17.. the signature navy walls where the color in my childhood living room/dinning room.  The section on the menu called Charlottes Sweets spot are all my mothers recipes. When you eat her cheesecake, it is like a hug from heaven.

The service, above and beyond was from my Aunt Joan, who was so friendly and really liked to make people feel welcome. It´s been a little over a year ago I lost my beautiful father Jimmy, but everyday I walk in my little shop, with a feeling of family surrounding me.

What would you recommend not to miss when visiting New York?

Experience the food culture, from China town for dim sum, to little Italy for all regions of Italian to Nolita, Soho and Meatpacking district for the cool and trendy. Stay away from eating at tourist traps like Time Square.. do your research! And my favorite shop hand down is Restoration Hardwear in the Meatpacking district. There you can also visit the Whitney museum..shop..and walk the Higline.

 

April

Namn: Marja-Leena Möller

Företag: Retrock AB

Befattning: Butiksägare

Beskriv dig själv och vad tycker du om?

Jag är 61 år gammal och flyttade till Göteborg för 40 år sedan från Kuusamo i Finland. Jag tycker om att resa och att spendera tid i våran stuga uppe i Finland.

Hur länge har butiken funnits på Avenyn?

Vi flyttade hit från Backaplan för 9 år sedan.

Varför just Mumin?

Mumin var ett så självklart val med tanke på mitt finska påbrå. Mina barn är uppvuxna med Mumin och Tove Jansson. Mumintrollens värld har följt oss i alla år. Berättelserna om Mumin passar för både barn och vuxna, det finns mycket klokhet att hämta från Mumins värld.

Vilken karaktär gillar du bäst och varför?

Lilla My! Hon är liten och ”pepprig”, bestämd och har en stark vilja.

 

Mars

Namn: Bengt Enroth

Företag: Avenyföreningen

Befattning: Vaktmästare

Vem är Bengt Enroth?

Jag är en 50-plussare med fru och två barn och ett bonusbarn. Jag är uppväxt och bor i Västra Frölunda. Jag har arbetat sedan 16-års ålder med olika jobb bland annat som bilmekaniker, maskinoperatör i fabrik och butiksbiträde.

Ej att glömma, som arbetssökande 2016, fick jag chansen att prova på jobbet som vaktmästare på Avenyn av Madeleine Wahlberg. Sen blev jag kvar här.

Hur ser en dag ut för dig på Avenyföreningen?

Väldigt varierande! Allt från att köra fimpsugen hela dagen till att riva olaga affischer och kolla gatorna för skador för att sedan rapportera till respektive ansvarig (till staden eller fastighetsförvaltare/skötare). Jag får svara på frågor om vägvisning och ansvarar för Avenyföreningens uppsättning och nedtagning av vinterbelysning i området.

Om du fick välja fritt, vilken förändring skulle du vilja se runt Avenyn?

Det skulle vara folks inställning till nedskräpning och användning av papperskorgarna på rätt sätt för skräp och cigarettfimpar.

 

Februari

Namn: Katarina Jochems

Företag: Skönhetskliniken Bevaro AB

Befattning: Ägare/ Injektionsspecialist/ Master Permanent Artist/ Lärare i båda yrkena

Vem är Katarina Jochems?

Jag är grundare och ägare till Skönhetskliniken. Med en bakgrund som Leg. Sjuksköterska och Injektionsspecialist har jag arbetat med estetiska injektioner sedan 2006. I hela mitt liv har jag varit intresserad av hälsa och skönhet och min passion är att förfina, inte att förändra. Jag jobbar gärna med små justeringar mot ett mål – att du ska känna dig vackrare med tiden.

Min första Permanent Makeup-utbildning gick jag år 2000, i Stockholm. Sedan dess har jag gått många vidareutbildningar i kosmetisk tatuering och specialistutbildningar, både i Sverige och utomlands. Därefter har jag utvecklat och förfinat alla tekniker inom de olika områdena som jag nu även utbildar i.

Vad är det bästa med att jobba på Skönhetskliniken?

Att alltid kunna göra vackra människor vackrare. Att ständigt kunna utveckla företaget.

Slutligen, vilken skönhetstrend skulle du aldrig vilja se mer?

De jättestora, överfyllda läpparna. Som tur är verkar just den trenden gå tillbaka. De jättebreda och täta ögonbrynen är inte heller så snyggt eller egentligen tycker jag inte om någonting som är överdrivet och onaturligt.

Januari

Namn: Anna Reimegård

Företag: Bio Roy
Befattning: Verksamhetschef

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vad skulle det vara då?
Driven, glad och inkännande.

Vad inspireras du av?
Människor, färger, former, allt. Jag tappar lätt fokus för att tankarna springer iväg åt ett annat håll, det är som att min hjärna aldrig tar en paus.

Men vad som inspirerar mig, på ett personligt plan, är alla kvinnor som på olika sätt kämpat och kämpar för att ändra de strukturer som funnits och finns i vårt samhälle.

Vad är det bästa med Bio Roy?
Personalen, bakom allt som sker och syns i lokalen ligger ett otroligt engagemang och kärlek för vår arbetsplats och det speglas i verksamheten. Det är fantastiskt att få arbeta med ett gäng med så stor kompetens och vilja att göra Roy till den bästa biografen i stan.