Publicerad 31 december, 2018 - Nyheter

Månadens Avenyprofil 2018

December – Månadens Avenyprofil


Namn: Michael Werner

Företag: Lasse på Heden & Werners Bistro

Befattning: Ägare

Vem är Michael Werner?
Michael Werner är nyss fyllda 40 år. Äger sedan 11 år tillbaka Lasse på Heden. Uppvuxen i Hovås, tävlade i tennis och gick på Hvitfeldtska. Åkte som 17 år till USA Wilmington, North Carolina och studerade samt spelade tennis. Sen pluggade jag internationell ekonomi i Jönköping och bodde ett år i Memphis, Tennessee. Därefter jobbade jag hos en vän som öppnade restaurang Toscana där jag lärde mig mycket om det italienska köket. Därefter jobbade jag med guld och konst. Att jag sen köpte “Lasse” var en ren slump men helt plötsligt var man korvgubbe. Hade dock en tidig start i branschen då jag sålde korv med min syster vid 8 års ålder runt om i Göteborg. Startade också en blomfilial där vi sålde blommor, kaktusar, palmer mm till restauranger samt att vi sålde utanför Lasse. Väldigt kul men lite privata omständigheter satte stopp för det projektet.

Hur var det att vara med i Sveriges mästerkock?
För två år sedan var jag på bröllop och efter en sen kväll kom två kompisar och hämtade mig i Halmstad . Själv trodde jag att vi skulle till London men med ögonbindel forslades jag till audition på Sveriges mästerkock . Där fick jag 4 kantor uppstoppade i ansiktet och det var bara att köra igång. Jag var inte glad! Jag hade sen SM börjat vägra var med så syrran hade grillat en djävulsk plan. Det gick väldigt bra och min hälleflundra med tryffelsås och Lasses berömda mos tog mig vidare. Självklart var det superkul och jag är den enda som gått vidare i världens alla mästerkock (vad jag vet) utan att vara förberedd och övat på en rätt. Sen blev det träningsläger i två veckor med mat, mat, mat 24/7. I Gävle gick det också väldigt bra och mina rätter var alla top 10. Leif undrade om jag snott hans recept på schnitzel. Dessvärre hamnade jag på 13:e plats! Logiskt när jag var topp i alla moment men saken var att jag behövde hem och bygga om Lasse som fått vattenskada.

Nu har du fyllt 40 år, du har Lasse på Heden och nu Werners Bistro. Vad kommer härnäst?
Nu är jag igång med Werners som jag startat tillsammans med min syster. Vi serverar husmanskost från hela världen men även lite lyxigare varianter dyker upp. Vi har fått väldigt bra respons och vi vill att man känner sig som hemma. Hos oss får man göra som man vill. Vi har en jättestor uteservering med sol hela dagen så sommaren var helt magisk. Nu har vi kommit igång med flera privata fester för 20-70 års kalas, dop mm. Vi har nu också fått igång övervåningen där man kan ha möten, planeringsdagar med lunch, middag eller vad man nu vill hitta på. Närmst drar vi igång med vårt första julbord vilket skall bli spännande och det är i nästan fullt vilket är långt över förväntningarna. Nu kommer fokus ligga på att få igång hela Werners till sin fulla potential samtidigt som jag vill finslipa Lasse och göra lite små ändringar till våren . Sen vet man inte vad nästa projekt blir. Skall Lasse få bäbisar? Eller kommer det bli en guldbar? Vem vet?!

November – Månadens Avenyprofil


Namn: Kerstin Andersson

Företag: Rundholz

Befattning: Butikschef

Vem är Kerstin Andersson?
Jag är en trebarnsmamma med tre barnbarn. Min fasta punkt är Vrångö. Det är i Vrångös natur som jag hämtar min inspiration, men även på resor och på olika mässor i Europa.

Om du skulle förklara Rundholz med tre ord vad skulle det vara?
Unikt, Klassiskt och Utmanande

Berätta om butiken Rundholz
Jag driver butiken tillsammans med min syster Annelie. Vi är en av de äldsta verksamheterna på Avenyn, sedan 1981.
2016 fick vi ett anbud från den tyska klädfirman Rundholz om att köpa vår butik. Det passade oss och även våra kunder då vi har sålt detta märke sedan 1996. Butiken fick ett större utbud och blev ett showroom. Vi är hedrade att vara den enda butiken i Skandinavien men med förhoppningar på fler butiker och Rundholz framtida utveckling.
Våra kunder är 80-talister till 80-åringar. Det är en stor kundkrets med kulturpersonligheter. Även om vi kanske inte har nått ut till så många och att man inte kan se vårt stora utbud i fönsterna mot Teatergatan så är charmen att vi är en unik butik. Stilen och känslan vi vill medföra är avantgarde, med andra ord pionjärer, modernister, nyskapande.

Oktober – Månadens Avenyprofil


Namn: Per Ove Lundgren

Företag: Restaurang Kometen

Befattning: Göteborgsprofil / Krögare / Ägare

Hur ser din story ut innan Kometen?
Jag började min bana Restaurangskolan i Göteborg sen blev det Lisebergs Huvudrestaurang, Hotell Park Aveny sen flyttade jag till Helsingborg: Flyttade tillbaka till Göteborg 1986 och var med om att starta Brasserie Lipp, 1993 öppnade vi Palace i Brunnsparken och vad men om femton fantastiska framgångsår. Sommaren 2017 hörde jag ett rykte att Leif och Christer skulle sälja Kometen och jag kunde inte motstå denna chans att driva och förvalta denna restaurangklenod från 1932

Hur känns det att bära vidare Kometens arv?
Jag känner mig stolt att tillsammans med min fru Ingela, sonen Pierre, gammal och ny personal driva denna restaurang vidare och förvalta alla årets skiftningar med mattraditioner, servera husmanskost och klassiska maträtter och laga mat som man gjorde förr

Kommer vi se några nyheter framöver
På Kometen sker det inga drastiska förändringar angående inredningstrender, det skall se ut som det alltid gjort. Denna sommaren gjorde vi en ny uteservering, Vi komma att arbeta med att förfina våra maträtter-husmankost och tillvarata alla närproducerda råvaror och denna vinter blir det ett julbord som har förfinats och att avnjuta alla klassiska delikatesser som hör Julen till.

September – Månadens Avenyprofil

Namn: Nina Due

Företag: Röhsska museet

Befattning: Museichef

Vad inspireras du av?
Postivie og lösningsorienterte mennesker. Kreative miljöer og naturen.

Vad är det bästa med Röhsska museet?
Muligheten til å skape en plats for en aktiv dialog om hur design påvirker vår hverdag og vår samtid.

Vad är ditt hetaste tips till en besökare på Avenyn?
Stadsbiblioteket:et förbild for oss alle om hur man skaper en generös mötesplats for et bred publik.

Augusti – Månadens Avenyprofil

Namn: Kristian Sandahl

Företag: Scandic Rubinen

Befattning: Hotelldirektör

Vem är Kristian Sandahl?
Energifylld man som arbetat inom restaurang och hotell hela mitt liv allt från kock, servitör, bartender och mat- och dryckesansvarig till att sista fem åren jobbat som hotelldirektör.

Vad är det bästa med att jobba på Avenyn?
Det bästa med att jobba på Avenyn är pulsen, att det alltid händer något och ingen dag är den andra lik.

Hur gör du för att coacha dina medarbetare på Scandic Rubinen till framgång?
Genom stor delaktighet och närvaro försöker jag vara en inspiration och bollplank för de att våga testa nya idéer. Med min energi, målsättning och vision skapa arbetsglädje och få de att utvecklas tillsammans.

Juli – Månadens Avenyprofil

Namn: Lisa Tisell

Företag: Trädgår’n

Befattning: Evenemangschef

Hur länge har du arbetat på Trädgår’n och hur kom det sig att du började där? 
Jag har varit på Trädgår’n i lite mer än fyra år nu. Det var den dåvarande platschefen Albert Alexandersson som ringde upp mig då han hade hört talas om mig och tyckte jag skulle passa för rollen. Smickrande och något jag inte kunde säga nej till.

Har du någon speciell händelse som du vill dela med oss från ditt arbete? 
Den ena dagen är inte den andra lik och med ett så pass kreativt team blir vad som helst möjligt. En vanlig dag kan börja med en kund som bokat frukostmöte, detta kan senare övergå till en billansering och därefter har vi roddat om för After Work. Är det en helgdag avslutar vi såklart med nattklubb. Det som ger mig gåshud är när jag känner engagemanget från personalen och responsen från gäster. VM-matchen då Sverige tog sig till åttondelsfinal trodde jag hela huset skulle lyfta, det var glada människor vart man än tittade. Fantastiskt att få vara med och bidra till en plats där just dessa tillfällen och minnen skapas!

Vad får vi inte missa på Trädgår’n nu i sommar? 
Vår fantastiska uteservering och stämmningen som är där. I och med att vi skrivit 5årigt kontrakt med Port Du Soleil överaskar vi med något nytt varje år. Vi har flera events och något som passar alla, om det är konsert i parken, företagsevent, After Work för alla åldrar eller nattklubb med världskända DJ:s. Hoppas vi ses i sommar!

Juni – Månadens Avenyprofil

Namn: Markus Liikanen

Företag: M Room – More than a Barber

Befattning: Partner

How do you enjoy Teatergatan?
Being a business owner at Teatergatan is a great pleasure. Choosing that street was calculated and trusting the rumors of an upcoming street.

What do you think of Gothenburg city?
Göteborg is so full of life and full of smiles, that makes me wonder why not to move permanently to Göteborg.

M Room originates from Finland. Is there any difference between Swedish and Finnish tradition?
My favorite slogan is think global, act local. That’s the reason for combination entrepreneurial and brand marketing acts at Göteborg. You will meet me giving flyers when sitting at a café, creating some marketing campaigns.

Maj – Månadens Avenyprofil

Namn: Carina Hallgren

Företag: Holmens herr

Befattning: Butikschef och organisationscoach

Vem är Carina Hallgren? 
Jag är en levnadsglad innovativ tjej som arbetat med dam och herrkonfektion mestadels av mitt liv. Butikschef i en av Gina Tricots första butiker på Vallgatan under 9 år. Innan dess var jag med och etablerade Skandinaviens första Wolfordbutik och flygvärdinna i Danmark.

Vad inspireras du av? 
Jag inspireras av att just inspirera andra. Att coacha medarbetare till att känna arbetsglädje och kreativitet. Jag stormtrivs med att ständigt utveckla saker till det bättre, gärna i samarbete med andra. Att lyssna och kommunicera idéer för att skapa innovativa projekt/event. I mitt arbete som säljare inspireras jag av att kunden känner förtroende i min kunskap och få ge personlig service i världsklass. Att vägleda kunden till att hitta sin stil som framhäver just den personen på bästa sätt. Så att de väljer att komma tillbaka till just oss på Holmens Herr.

Ser du några starka trender inför sommaren inom herrmodet? 
I sommar ser vi fortsatt mycket blått men även grönt och jordnära toner. Linne är stort både i skjortor, byxor och kavajer. En stark nykomling är work wear kavajen, vi har bland annat en från NN07 som ni kan se i vårt kommande nyhetsbrev. Och sen vill jag slå ett slag för frottépikén, den är magiskt fin att slänga på efter ett dopp i havet!

April – Månadens Avenyprofil

Namn: Attila Tamas

Företag: Meet: Grill & drinks

Befattning: Ägare och grundare

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då?
Livsglad-entreprenör

Vad inspireras du av?
Bra värderingar och positiva människor samt av underdogs som kämpar för att nå sina mål.

Hur föddes idéen till Meet?
Tanken var att Meet skulle bli ett steakhouse, simpelt och gott. Mitt i bygget 2008 när strax innan Meet skulle öppna var Sverige i en finanskris, restauranger gick omkull och det skrevs massor om galna kosjukan. Mitt i ett bygge var det försent att vända. Tanken växte fram om att de som inte drabbades av krisen skulle fortsätta gå ut och var villiga att betala för kvalité. Vi ringde banken och lånade mer pengar, höjde ribban till en exklusiv köttrestaurang där råvaran skulle stå i fokus. Tillsammans med vår personal och hårt arbete så har vi blivit nominerade till topp 5 av Sveriges bästa köttrestauranger.

Mars – Månadens Avenyprofil


Namn: Linda Jonsson
Företag: My Studio
Befattning: Äger och driver träningsstudion My Studio. Grundare till konceptet Strong Mum som är störst i Göteborg på mammaträning och arbetar på plats som personlig tränare, coach och kostrådgivare.

När startade ditt intresse för träning och hälsa?
Jag har alltid varit idrottsintresserad. Sedan barnsben har jag alltid älskat skolidrotten, jag har dansat under både barn-och tonår, haft flera egna hästar och tävlat mycket. Jag spelade innebandy, gick i friidrott och hängde sedan på låset till gymmet den dagen jag fyllde 16 år och det var tillåtet för mig att träna där. Fysisk rörelse har alltid fått mig att må bra. När jag gick gymnasiet fick jag möjlighet att välja till ämnen om både kost och idrott och då växte mitt intresse ännu mer. Jag pluggade sen till Idrottspedagog via Umeå Universitet och blev sedan headhuntad för att arbeta som instruktör på Iksu, en av Nordens största träningsanläggningar. Då blev jag hooked på riktigt inom träningsbranschen!

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då?
Målmedveten!

Vad är de bästa med att jobba på Södra vägen?
Det centrala men lugna läget med vacker och mysig omgivning, vänliga människor och fantastiska grannar längs gatan som ger en god sammanhållning.

Februari – Månadens Avenyprofil


Namn: Nils Jacobsson
Företag: Alvhem
Befattning: Grundare

Om du skulle beskriva dig själv med ett enda ord, vad skulle det vara då?
Engagerad!

Hur föddes idéen till Alvhem? 
Idén utvecklades successivt under flera år. Jag arbetade som mäklare på en annan större mäklarbyrå i tio år innan jag startade Alvhem. Tidigt insåg jag att jag älskade äldre fastigheter uppförda runt förra sekelskiftet. Med tiden utvecklade jag även ett brinnande intresse för byggnadsvård och inredning/design. Genom att starta Alvhem kunde vi sudda ut gränsen mellan mäkleri, inredning & byggnadsvård. Kort sagt; göra något annorlunda inom en bransch som kändes väldigt likriktad. Känns bra nu, att efter tio år med Alvhem kunna konstatera att vi lyckats.

Ser du några starka inredningstrender inför nästa år? 
Känns som folk börjar bli lite trötta på att allt ser så likriktat ut, med vitt, ljust och fräscht. In med mer mustiga toner kanske ihop med en ljus bas, även dova pastellfärger. Tapeter är hett, med väggar målade i grå, blå, beige eller grönmålade toner. Inredningen går mer åt det gedigna hållet, med mindre slit och släng. Ökat intresse för mörkare träslag.

Januari – Månadens Avenyprofil

Namn: Anette Eliasson
Företag: Stadsbiblioteket, Kulturförvaltningen, Göteborgs stad
Befattning: Sektorchef bibliotek

Vad är de bästa med att jobba på Avenyn?
Det är blandningen av allt folkliv, affärer, restauranger och kontor som gör att man är mitt i staden, mitt i pulsen.

Om man ännu inte besökt er sedan renoveringen, vem får inte missa Göteborgs Stadsbibliotek?
Alla är välkomna, vi har runt 5 000 besök per dag och har man inte besökt oss sedan före renoveringen tycker jag att man helt enkelt ska ta sig hit och förhoppningsvis bli lite överraskad.

Hur tror du att Avenyn kommer se ut om 10 år?
Om 10 år blomstrar Avenyn ännu mer. Fler olika verksamheter ökar attraktiviteten både helg och vardag. Trafiken minskar och vi har en parkliknande miljö där vi kan umgås, samtala, sitta och läsa.

 

NYHET! Under 2018 presenterar vi en ny Avenyprofil varje månad. Detta är personer från olika branscher som arbetar på och kring Avenyn och är med och skapar vår destination. Med varje Avenyprofil följer några korta frågor och svar. Dessa kommer du kunna läsa både här på vår hemsida men också på vår Instagram. Månadens Avenyprofil presenteras i slutet av varje månad.