Göteborgs Lucia och World of Volvos Luciaparad

Julen är på ingång och Göteborg gör sig redo för en säsong som varje år lockar mängder av besökare. Den 13 december gör en ny jultradition premiär, på initiativ av Göteborgs Lucia, World of Volvo och Avenyföreningen. Göteborgs Luciaparad kommer att skrida fram längs Avenyn och avsluta med en stämningsfull konsert på Götaplatsen, framförd av Göteborgs Lucia med 120 kördeltagare.

Fordon från förr och nu bär fram luciaföljet längs Avenyn. Göteborgs Lucia bjuder på framtidstro och julstämning med konsert på Götaplatsen. Vacker körsång, glittrande ljus och magisk atmosfär utlovas.

Luciaparaden startar klockan 17.00 längs med Avenyn och konserten börjar på Götaplatsen vid cirka 17.30.
Allt överskott från Göteborgs Lucia går i år till Riksinsamlingen för Världens Barn.

Till Facebookeventet

Om evenemangets värdar:

Hvitfeldtska Gymnasiet tog 2017 över uppdraget att genomföra Göteborgs Lucia. Förutom att sprida vacker musik, ljus och värme vill de också verka för sammanhållningen i Göteborgs Stad och ljuset ska stå för framtidstro.

World of Volvo öppnar i april 2024 i Göteborgs nya evenemangsdistrikt och är ett joint venture mellan Volvo Cars och Volvo Group. Det kommer bli en upplevelsehubb och en mötesplats i ständig rörelse fylld med interaktiva utställningar, spännande program och unika kulinariska upplevelser.

Avenyföreningen arbetar för att Avenyn och systergator utvecklas till unika och attraktiva destinationer som stärker varumärket Göteborg. Arbetet sker i samverkan med Göteborgs Stad, fastighetsägare, verksamheter och andra intressenter som vill verka för en positiv utveckling av området.