julklappsvagnen avenyn göteborg

Julklappsvagnen stannar vid Valand

När? Lördagen 2 december kl. 12.30-12.50

Avenyföreningen tillsammans med City Avenyn är värd för Julklappsvagnens stopp på Avenyn/Valand. Tillsammans med representanter från Göteborgs Stadsmission finns vi på plats från kl. 12 för att ta emot julklappar från de som inte kan vänta på Julklappsvagnens stopp kl. 12.30-12.50. Kom och låt det varma göteborgshjärtat slå ett extra slag hos oss.

Årets ambassadörer som följer med i Julklappsvagnen är Dante Zia (kokboksförfattare och programledare), Assia Dahir (programledare på SR och SVT), Thomas Ravelli (elitfotbollsmålvakten som vunnit två SM-guld 1980 och 1981), Erica Johansson (tidigare elitfriidrottare i framför allt längdhopp, vunnit guld vid junior-VM och inomhus-EM), Mustafa “Musse” Mohamed (svensk friidrottare, tidigare innehavare av svenskt rekord i maraton), Kalle Berg (journalist på Sveriges Radio P3 och Göteborgs-Posten), Erik Ekstrand (programledare i radio och TV), Alice Stenlöf (videobloggare, youtuber och radioproducent).

Följ vårt facebook-event och läs mer om vad familjerna önskar sig.

Facebook-event

Familjernas önskelistor och mer information

Vill du skänka julklappar till Julklappsvagnen?

  • Kom till Avenyn och Valand 2 december kl. 12-13 (vagnen stannar kl. 12.30-12.50)
  • För medlemmar i Avenyföreningen – har ni svårt att komma den 2:e, lämna på vårt kontor (Avenyn 10, 3tr) fram till 1 december. Vi överlämnar allt den 2:a.

Vad kan du skänka?

Presentkort är väldigt uppskattat. Det kan kännas självklart att gå in i en affär och välja det man vill ha. Eller att gå på stan, ta en fika eller gå på bio med sitt barn. För många familjer är detta inte möjligt. Genom att skänka presentkort ger man barn och föräldrar som lever i en socialt och ekonomiskt tuff tillvaro möjligheten att själva kunna gå till affären och välja det de behöver.

Naturligtvis tar Stadsmissionen emot alla sorters julklappar. Men det bör vara nya saker och helst ser de att de inte är inslagna eller om de är det, att paketen är tydligt märkta så att de vet vad det är i. Då blir det lättare för dem att se till att julklappen hamnar hos rätt person.

Vad är julklappsvagnen?

Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatta situationer.

Vid frågor kontakta:

Jessika Wassberg,
vd Avenyföreningen
0733-505 220
jessika@avenyn.se