Julklappsvagnen 2017

Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar de en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till stadens utsatta barn, unga och familjer. Detta sker i år lördag 2 december. Följ Julklappsvagnens Facebook-event.

Avenyföreningen vill också hjälpa till och samla in julklappar. Därför tänkte vi att när vi ändå har vår julfest den 23 november får de som vill även ha med en julklapp till Julklappsvagnen. Det går också att lämna julklappen uppe på vårt kontor på Avenyn 10, 6 tr fram till 1 december. Den 2 december kommer vi lämna alla julklapparna till Julklappsvagnen.

Kommunikation & marknadsföring

  • Avenyföreningen sprider vilka verksamheter som är med och bidrar till Julklappsvagnen via hemsidan, nyhetsbrev och sociala medier
  • Göteborgs Stadsmission berättar gärna också om vår insats i deras sociala kanaler

Var kan vi lämna?

  • Ta med till Avenyföreningens julfest 23 november
  • Lämna på vårt kontor på Avenyn 10, 6 tr fram till 1 december
  • Säg till så kommer vi ut och hämtar hos er fram till 1 december

Vad kan vi skänka?

Presentkort är väldigt uppskattat. Det kan kännas självklart att gå in i en affär och välja det man vill ha. Eller att gå på stan, ta en fika eller gå på bio med sitt barn. För många utsatta familjer är detta inte möjligt. Genom att skänka presentkort ger man barn och föräldrar som lever i en socialt och ekonomiskt tuff tillvaro möjligheten att själva kunna gå till affären och välja det de behöver.

Naturligtvis tar Stadsmissionen emot alla sorters julklappar. Men det bör vara nya saker och helst ser vi att de inte är inslagna eller om de är det, att paketen är tydligt märkta så att vi vet vad det är i. Då blir det lättare för dem att se till att julklappen hamnar hos rätt person.

 

Vid frågor kontakta: Jessika Wassberg, Avenyföreningen på jessika@avenyn.se eller 0733-505 220