Dags för fika!

Publicerad

Guide, Mat & dryck


Sugen på kaffe och kaka? Oavsett vad du är ute efter, så kan du på och kring Avenyn hitta det café som passar dig bäst. Här finns allt från konditorier till take away. 

A43 Coffee, Avenyn 43

A43 fokuserar man på den hållbara livsstilen.Här kan du välja mellan 8 olika bönsorter huvudsakligen från Marley Coffee. Utöver stor kunskap inom kaffet som bryggs med omsorg erbjuder A43 kaffeupplevelser för grupper samt arrangerar “Open Mic” musikkvällar. På A43 erbjuds även frukost och lunch!

Eva’s Paley, Avenyn 39

Eva’s Paley är Condecos systercafé på Avenyn. I det internationella caféet hittar massor av måltidsalternativ och fikatilltugg. Ta en jättestor muffin, en kaffe latte eller ät lunchpaj. Här serveras ekologiskt och fairtrade-kaffe!
Caféet har en stor uteservering sommartid och bar med fullständiga rättigheter. Här serveras mat hela dagen inklusive öl och vin, så varför inte ta en after work med vännerna? Underbar frukostbuffé serveras också varje lördag och söndag klockan 09-12.

Espresso House, Avenyn 26-28

Espresso House är en svensk cafékedja som på kort tid gjort succé och är idag en av de snabbast växande kaffekedjorna i Europa. Hit kommer alla sorters människor för att njuta en god kopp kaffe i en skön miljö. Här kan du njuta av en rykande kopp kaffe, en läskande juice eller varför inte en lättare måltid eller ett läckert bakverk?

Franks Corner, Södra vägen 36

Franks Corner kan du njuta av hälsosamma måltider eller fikastunder. Här serveras hälsosam mat, bland annat hemlagade pajer och sallader. Slå dig ner en stund i den nyrenoverade lokalen eller i solen på uteserveringen och njut, med evenemangsstråket bestående av Liseberg, Svenska Mässan, biograf Bergakungen och Ullevi bakom ryggen.

Gateau, Arkivgatan 6

Inne på Gateau  bakas tårtor på franskt vis. Idén med franska tårtor bygger på att alla smaker i kompositionen finns med i varje tugga, därför är tårtorna låga med olika smaker i flera lager. Franska tårtor passar lika bra till dessert som att fira någon du tycker om. Här säljs även stora saftiga surdegsbröd med en hård skorpa, mycket smak och naturligt lång hållbarhet!

Joe & the Juice, Avenyn 22

Till Joe & the Juice går du för att dricka hälsosamma, välsmakande juicer som pressas och mixas direkt på plats. Om du är sugen på något mer, prova gärna deras krispiga grillade smörgåsar eller en färskbryggd kopp kaffe.

Le Pain Français Bistro, Avenyn 7

Upplev Frankrike i Göteborg! Allt som erbjuds på Le Pain Francais bakas på franskt vis av franska bagare med franska ingredienser för att kunna skapa autentiska produkter. Det gör Le Pain Francais till ett äkta franskt bageri, konditori och café. I sortimentet finner du allt från traditionella franska bakverk, bakelser och bröd till lättare måltider. Här kan du med andra ord köpa baguetter med fyllning till lunch, underbara croissanter till fika och njuta av gott kaffe med vänner. Ta takeaway eller sitt ner och njut!

Project, Södra Vägen 45

Projectprisad för sin mat med en BiB i Michelinguiden 2018 – har även öppet sitt Summer Popup Café sommartid. Ons-fre 08.00-16.00 och lördagar 10.00-16.00. Välkomna in på frukost, lunch och fika.

Roots, Berzeliigatan 2

Roots är Stadsbibliotekets café som 2018 omnämndes i WhiteGuide. Där är allt ekologiskt och man erbjuder naturligt glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegansk mat och dryck. Utbudet och råvarorna är säsongsanpassade och det finns allt från matiga smörgåsar och sallader till småkakor och tårtor.
Ta en paus mitt i pluggandet eller glid in för en fika bland tidningar och böcker – missa inte heller uteserveringen på Stadsbibliotekets balkong med fantastisk utsikt över Götaplatsen och Avenyn.
– Dessutom bakar man eget och älskar ekologiskt!

Steinbrenner & Nyberg, Södra vägen 47

Steinbrenner & Nyberg tycker de att bakverk är ett hantverk. Att skapa en tårta som smakar lika ljuvlig som den ser ut är en konst. Angela Steinbrenner och de duktiga konditorerna är konstnärer med smakpaletten på rätt plats. Kanske är det därför de blev utvalda i WhiteGuide 2018? Prova någon av de många och goda tårtorna eller kakorna.