fbpx

Avenyn för Världens Barn

Lördagen den 7 oktober kl 11-17

En dag fylld av kulturupplevelser för barn, smaker från världens hörn och en digital bössa för insamling till Världens Barn.

Kulturupplevelser för barn

Skapa egna djurkonstverk, se balettföreställningar, få en ansiktsmålning eller se på bio. Den 7 oktober fylls Avenyns kulturinstitutioner med upplevelser för barn och familj. Kom och upplev kulturen tillsammans!

SE ALLA KULTURUPPLEVELSERNA

Smaka på världens mat

En rejäl pannkaksfrossa, churros, smaskiga bakelser, köttbullar och kids for free. Den 7 oktober dukar ett urval av Avenyns restauranger och caféer upp mat från världens hörn med riktigt bra erbjudanden. Alla skänker även till Världens Barn i samband med sina erbjudanden.

SE ALLA MATERBJUDANDEN

Händer mer runt Poseidon

Spring runt Poseidon, pyssla med Junis och mys i en av Göteborgs fantastiska bokbussar. Det händer en hel del på Götaplatsen den 7 oktober.

SE ALLT SOM HÄNDER RUNT POSEIDON

Till facebookeventet

Digital insamlingsbössa

Gör skillnad för världens barn och bidra med ett frivilligt belopp i evenemangets digitala insamlingsbössa.

Till bössan

Programmet uppdateras löpande både här och i facebook-evenemanget.

Alla pengar som samlas in under dagen kommer oavkortat gå till insamlingen.

                                                 
Foton: IOGT-NTO-rörelsen, William-Watts, Andy Ball/Erikshjälpen, Josefin-Casteryd/Act Svenska kyrkan & Världens Barn

Alla är välkomna att bidra på sitt sätt!

Oavsett om ni startar en egen, eller bidrar till en befintlig digital insamlingsbössa, engagerar sin verksamhet med en aktivitet på Världens Barn på Avenyn eller besöker Avenyn under dagen uppskattar vi er tid och ert engagemang. Tack!

Läs mer om hur ni engagerar er i Världens Barn

Syftet med Avenyn för Världens Barn

Syftet med dagen är att ge alla barn en kulturell upplevelse med roliga barn- och kulturaktiviteter hos verksamheter och kulturinstitutioner i Avenyområdet. Dessutom visa upp världens smaker som är representerade utmed Avenyn. Vi vill även lyfta och synliggöra Göteborgs aktiviteter under riksinsamlingens två kampanjveckor generellt och specifikt under livegalan ”Tillsammans för Världens Barn” från Stockholm den 7 oktober, som sänds på SVT.

Dagen till ära ska Avenyn kläs i orangea färger för att belysa alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Institutionerna runt Götaplatsen kommer att belysas med orange ljussättning.

 

Gör barndomar möjliga

Situationen för barns rättigheter är akut på alltför många håll i världen. Till följd av konflikter, klimatförändringar och katastrofer tvingas miljontals barn fly från sina hem. Allt fler barn går och lägger sig hungriga. Detta är ohållbart.

Insamlingen till Världens Barn går därför till akuta och långsiktiga insatser som gör det möjligt för barn att överleva, att utvecklas och att forma sina liv och sin framtid.

Partners till Avenyn för Världens Barn

Wallenstam / Göteborgs Köpmannaförbund