fbpx

Publicerad 22 maj, 2017 - Blogg

West Pride sätter färg på Göteborg 7-11 juni

WestPride_hbtq6_700x350
Nu vajar regnbågsflaggorna i Göteborg och West Pride 2017 intar snart staden med sin unika konst- och kulturfestival.

West Pride är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. Festivalen uppmuntrar till ett öppet och tolerant samhällsklimat i Göteborg och Västra Götalandsregionen som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet.

West Pride pågår mellan 7 och 11 juni och har ett brett utbud av bland annat musik, sång, dans, teater, film och utställningar. De flesta programpunkterna hålls i i Regnbågsparken (Bältespännarparken), en plats för häng, upplevelser, överraskningar, glada skratt och nya möten. Regnbågskvarteret vid Götaplatsen är festivalens andra centrum. På Artisten (Högskolan för Scen och Musik), Stadsbiblioteket, Världskulturmuseet, Konstmuseet, Riksarkivet och Bio Göta kommer de flesta seminarier, debatter, filmvisningar, föreläsningar och andra punkter att äga rum.

Den avslutande Regnbågsparaden 10 juni som i år ändrat dag till lördagen är en färgsprakande fest, en öppen manifestation och en normbrytande politisk kamp för att verka för ett inkluderande samhälle och tillsammans skapa en öppen stad. Regnbågsparaden startar med samling kl. 14 vid GöteborgsOperan och går sen upp till Götaplatsen.

West Pride har fri entré till nästan allt och alla är välkomna!

Se hela programmet på westpride.se.