fbpx

Publicerad 1 november, 2018 - Blogg

Werners Bistro – en familjär bistro med internationell husman


Avenyn.se besökte Werners Bistro på Parkgatan 41, som öppnade i somras och drivs av syskonen Madeleine och Michael Werner.

Vem/vilka driver Werners Bistro?
Syskonen Madeleine och Michael Werner. Där Michael dessutom äger och driver Lasse på Heden sen 10 år tillbaka och Madeleine är nyss hemkommen efter en lång sejour i Stockholm där hon jobbat som produktionschef med fokus på CRM och digital kommunikation.

Hur föddes idén till Werners Bistro?
Idén har alltid funnits att starta en bistro med skön hemkänsla och när vår pappa berättade om att denna charmiga lokal fanns till salu så tvekade vi inte en sekund.

Men det var först när Michael gick vidare i Sveriges mästerkock som Madeleine flyttade ner en kortare period för att köra en foodcamp. Madeleine köpte hem mysteryboxes som Michael fick laga där allt från himmel och jord tillagades. Det var riktigt kul och där någonstans blev jag också nyfiken på att stå i ett kök, säger Madeleine.

Förutom att maten ska vara vällagad så är det viktigt med inredning tycker Madeleine som med små medel gjort om det mesta i lokalen och gjort allt från att sy gardiner och klä om möbler till att spraya matborden i guld. Det ska kännas som du kommer hem till oss.


Vad erbjuder ni på menyn?
En blandning mellan klassisk husman till internationellt kök skulle vi nog kalla det.

Vad har ni för specialiteter?
Hemlagade köttbullar, smashburgare och vår löjromspizza tex. Våra pizzor görs på en speciell mjölblandning från Italien som ger degen sin krispiga och luftiga karaktär. Scrocchiarella som fraspizzan kallas är inte som en vanlig pizza utan den är mycket luftigare och sprödare.

Vad kan man förvänta sig av ett besök på Werners Bistro?
Att när man går därifrån så har man alltid ett leende på läpparna.

Vem får absolut inte missa Werners Bistro?
Den som vill ha ett jäkligt gött häng toppat med god och vällagad mat. Vi behandlar alla våra gäster som de vore vår egen familj. Vi gillar att tävla i vår familj så på onsdagar utmanar vi våra gäster i en onsdagsquiz med start den 7 november – 28 november. Den som vill addera lite fest kan besöka vår AW på fredagar då vi alltid bjuder på något till drycken.


Vilka gäster syns hos er?
Det är en väldigt blandad publik beroende på om det är aw, matchdag i fotboll, konserter eller inte, men det är många kända ansikten som redan nu besöker bistron (alltifrån sportprofiler, finansmän och nattklubbsrävar). Hundar är också välkomna till oss.

Vem är drömgästen?
Mike: Drömmen hade varit om Leif Mannerström kom och käka vår wernerschnitzel, så han får smaka på en riktig schnitzel.

Madde: Min drömgäst är regeringen (Skrattar högt)

Vad är det bästa med Avenyområdet?
Allt finns inom några minuter och att det alltid händer spännande saker på Avenynområdet.