fbpx

Publicerad 1 september, 2020

VINNAREN – ÅRETS FOTO AVENYN 2020

Avenyföreningens val av årets bild föll i år på en bild med starka symboler, aktivitet och en framåtanda. Bilden är en perfekt representation av Avenyn som en mötesplats i rörelse men med starka bestående landmärken för Göteborg. Något vi kan behöva efter denna annorlunda vår och sommar.

Varje år anordnar Avenyföreningen tävlingen ”Årets foto” där fotografer (både professionella och amatörer) kan skicka in sina bästa bilder på Avenyn och har då chansen att få sitt foto publicerat i digitala och tryckta kanaler. Det vinnande fotot är taget av Pasi Mämmelä.  

– Vem mer än måsen och Poseidon förmedlar känslan av Västkusten, Göteborg och Avenyn. Denna fantastiska ögonblicksbild gör mig stolt över att vara göteborgare, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen.

Fotografen själv säger såhär om sin vinnande bild:

– Många kvällar/mornar har det blivit med kameran runt vår vackra stad och många bilder tagna på Avenyn. Denna valde jag för dess enkelhet och att den ändå andas mycket Göteborg. Bilden togs i slutet av en fotopromenad på morgonen när jag kom upp till Poseidon och såg fåglarna, idén till bilden kom ganska fort men fick stå där en bra stund med kameran riktad tills måsarna posera som jag ville.

 


Se mer av fotografen:
www.hobbyfotograf.se
Instagram @mammela_foto

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd Avenyföreningen, 0733-505 220
Adam Krantz, pressansvarig Avenyföreningen, 0708-708 670