fbpx

Publicerad 15 april, 2019

VINNAREN – ÅRETS FOTO AVENYN 2019

Avenyföreningen har i år valt att utse en bild med ljuset i fokus för att profilera Avenyn. Fotot togs under en januarimorgon när solen precis var på väg att ta sig över taket på Göteborgs konstmuseeum. Bilden är tagen av fotografen Theo Hultberg.

Varje år anordnar Avenyföreningen tävlingen ”Årets foto” där fotografer kan skicka in sina bästa bilder på Avenyn och har då chansen att få sitt foto publicerat i digitala och tryckta kanaler.

– I år sökte vi en bild där solen skulle vara en del av Årets foto. Theos bild av Avenyn i skimrande morgonljus ger en känsla av förväntan och framtidstro. Dessutom ger det skarpa gruset i förgrunden den där extra attityden i fotot som gör det så spännande, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen.

Theo Hultberg om sitt vinnande bidrag:
– Som en utmaning till mig själv har jag i snart fyra år varje dag tagit en bild och lagt upp den på Instagram. Oftast blir det något jag ser på vägen till eller från jobbet. En morgon i slutet av januari så var solen precis på väg att ta sig över konstmuseet och det blev väldigt fint orangerött ljus över Avenyn och när jag korsade gatan passade jag på att ta en bild. Tanken var att få spåren och mittlinjen i gatan att leda blicken upp till spårvagnarna och Konstmuseet, och fånga ett perspektiv av både det lilla och det stora. Resultatet kändes också som en bra Göteborgsbild, och jag är väldigt glad över att den kommer få representera Avenyn under 2019.

Theo Hultbergs Instagram: @concreteromantic

Avenyns vision

”Avenyn ska bli en utåtriktad, levande och kontinental paradgata med internationell attraktionskraft och en puls för hela regionen.
Det unika området ska sticka ut och forma en egen identitet som stärker Göteborg som destination bland europeiska städer.”

För mer information

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd och centrumledare Avenyföreningen, 0733-505 220
Sofia Dahlström, kommunikatör Avenyföreningen, 0736-53 53 53