fbpx

Publicerad 16 maj, 2014 - Mat & dryck

”Vi vill skapa en avslappnad stämning”

Krögare Stefan Karlsson.
Den 24 april slog krögaren Stefan Karlsson upp portarna till den nya restaurangen SK Mat & Människor på Johannebergsgatan 24. Restaurangen har ett nytt koncept där de bästa svenska råvarorna med en nära koppling till säsongskiften står i centrum.

– Med passion för svenska smaker har vi skapat en varm och personlig miljö där gästerna ska kunna njuta av det bästa varje säsong har att erbjuda. SK Mat & Människor är en restaurang långt från vita dukar och silverbestick – vi vill skapa en avslappnad stämning med fokus på mat och smaker i högsta kvalitet, men samtidigt med människan i centrum, säger Stefan Karlsson, kökschef och delägare på den nya restaurangen.

Restaurangen huserar på Johannebergsgatan 24, bakom Stadsteatern och bara ett stenkast från Stefans andra restauranger Mr P och uteserveringen Bar Himmel. Lokalen, som tidigare var ett glasmästeri, har anor från tidigt 1900-tal. Efter en renovering har restaurangen nu inretts med valnötsmöbler, natursten och fiskbensmönster – samtidigt som delar av väggarna går i en sober grå färgskala.
– I anslutning till Chef’s table har vi placerat en vacker spis, ett riktigt kuttersmycke, säger Stefan Karlsson och fortsätter:
– Köket är helt öppet och gästerna får en direkt upplevelse av såväl dofter som smaker.

Sjävla maten och köksfilosofin präglas av kvalitet och noggrant utvalda råvaror där smakerna är avskalade och enkla. De råvaror som finns tillgängliga i närområdet och en anpassning till rådande årstid blir det som styr menyn. Vinbaren rymmer ett rikt utbud av personligt utvalda viner, serverade med skandinaviska delikatesser.
– Nu ser vi alla väldigt mycket fram emot att öppna restaurangen som kommer att vara helt unik i sitt slag. SK Mat & Människor är summan av all vår passion och vårt engagemang för god mat i gott sällskap, avslutar Stefan.