fbpx

Publicerad 22 april, 2012 - Mat & dryck

Vegomåndagar är det nya gröna på Condeco

Condeco är en kafékedja som startades år 2003 och finns i centrala Göteborg och i Växjö. Kaféerna präglas av ett genomgående fokus på ekologiskt och Fairtrade. Condeco har ett eget varumärke ”a fair taste”. A fair taste står för att det som serveras på Condeco inte bara ska smaka gott, utan även ge en bra eftersmak. Det innebär allt från att mjölken som serveras är ekologisk, att det finns fullgoda alternativ för allergiker, att allt kaffe som serveras är Fairtradecertifierat till att kycklingen som serveras kommer från svenska gårdar.

Måndag den 23 april är det premiär för konceptet Green Monday på alla Condeco, alltså även på Avenyn i Göteborg. Genom satsningen slår kafékedjan ett slag för en hållbar matkultur och blir helt vegetariska på måndagar.

Alla rätter innehållande kött eller fisk på Condeco ersätts på måndagar med vegetariska alternativ. Kafékedjan hoppas med sitt initiativ kunna uppmuntra fler att bli mer vegetariska.
– Det ska inte kännas som en uppoffring att välja bort kött, man kan laga supergod mat som är vegetarisk. Vi serverar redan nu till stor del vegetarisk mat och vi upplever att våra gäster i ökad utsträckning efterfrågar goda vegetariska alternativ, säger Eva Olsson, ägare och VD för Condeco.

Condeco hoppas med sitt initiativ kunna inspirera så många som möjligt att välja en Green Monday.
– Måndagar är en bra dag för att hoppa över köttet. Många gånger har man ätit och druckit lite extra gott över helgen och då kan det kännas bra att starta veckan med att äta vegetariskt.

Varför satsar ni på en grön måndag?
– Det finns flera anledningar till att vi bör sträva efter att äta grönare. Genom att äta vegetariskt kan man minska matens miljöpåverkan avsevärt. Green Monday är ett steg mot en hälsosammare livsstil och en gladare jord, säger Eva Olsson som själv är vegetarian sedan många år tillbaka.