fbpx

Publicerad 4 maj, 2016 - Blogg

Vattenspelet på Götaplatsen klart!

vattenspel_gotaplatsen700x350
I fredags avslutades arbetet med ombyggnationen på nedre Götaplatsen. Nu pryder ett vackert vattenspel med ljuseffekter platsen. Vattenspelet omringas av 6 belysningsmaster och vacker stenläggning.

Klart lagom till Cortègen på Valborg avslutades arbetet som pågått under vintern, den första etappen av uppfräschningen av Paradgatan på sträckan utanför Stadsbiblioteket och biograf Göta. Vattenspelet omges av 6 belysningsmaster som pryds av vacker krona på toppen. Varje mast väger 900 kg och är placerad i ett fundament som i sin tur väger 740 kg. Från masterna kommer Avenyns besökare att få höra fågelsång och musik. Marken pryds av pampig svart diabas och i 66 av stenplattorna blir det stämningsfull markbelysning. Vattenspelet med 96 munstycken kommer att provköras under maj månad för att sen ställas in på bästa sätt.

Vad tycker du att vattenspelet ska heta? P4 Göteborg har startat en omröstning med förslagen Blötaplatsen, Götaplasket, Lågvattenmärket, Buss-bidén, Poseid-ån, Krondiket, Fontäna där breve, Magplasket, Akvenyn, Pisserian finns som förslag. Har vi namnet här? Eller har du något annat förslag?