Undersök Vasagatan – från Södra vägen till Vasaplatsen

Publicerad

Avenyns sidogator, Guide, Shopping

Vasagatan årstider
Som ett grönskande stråk från Heden ända bort till Haga tornar träden i Vasaallé upp sig. En mäktig känsla är att gå eller cykla just här när träden står i full grönska under vår och sommar eller när löven är eldigt gula under hösten.

Utmed denna långa sträcka finns det många olika verksamheter, allt från matbutiker, restauranger och shopping.
Kommer du från Heden och går upp mot Avenyn hittar du strax en modebutik med ett utbud som har allt som en kvinna kan behöva, Boutique Surprise. Har du köpt en present som behöver skickas iväg till en vän kan du göra det hos Mail Boxes Etc. några meter bort, med allt inom brev och paketering kan de hjälpa till från inlämning till leverans.

boutiquesurprise
Boutique Surprise

Vill du inte laga maten till kvällens middag så kan du antingen slå dig ner på klassiska Kometen eller varför inte några snabba tapas på Pinchos rätt över gatan. Är du ute på något av Avenyns nöjesställen och vill ha lite ”nattamat” innan du åker hemåt så har Kebab & Grillhouse generösa öppettider alla dagar i veckan, från förmiddag till sen natt. En svensk klassiker i form av korv med bröd hittar du hos Sibylla mitt i allén, mat för dig på språng eller om du har tid att sätta dig ner så finns det sittplatser inomhus.

pinchos
Pinchos

För lite extra omvårdnad av det yttre och inre så springer du raskt uppför trapporna till Life Long Clinic. Här är utför man allt från avancerade friskvårdsbehandlingar till medicinska ansikts- och kroppsbehandlingar.

Röhsska museets entré
Röhsska museet

Historia finns det gott om runt Avenyn och en av de som fyllt 100 år under 2016 är Röhsska museet, Sveriges enda designmuseum. Här finns utställningar rörande 100 år av design av både svenska och utländska designers. I byggnaden innan Röhsska finns det också gott om historia i väggarna, Valandshuset. Redan år 1886 slog man upp portarna till dåtidens stora nöjespalats i Göteborg, men än idag roar sig folk innanför dessa väggar med både festvåning, nattklubb och restaurang.
Kurrar det i magen efter något sött kan du mitt emot Valandhuset hoppa in på Pressbyrån mitt i allén och köpa med dig något gott, godis, bulle eller kanske dagens tidning.
Visste du att det finns fritt WiFi på Avenyn? Det är IT-företaget Consid som erbjuder allmänheten gratis surf. Consid huserar mitt emot Valand i de engelska kvarteret och är ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag.

vasagatan_collage_700x350
Pickles och Gaga Dazzling Kids

Längre upp på Vasagatan mot Vasaplatsen hittar du shopping till de små, butiken Gaga Dazzling Kids har ett unikt utbud av barnkläder från nyfödd till tonåring. Svenska och internationella varumärken blandas några med ekologisk märkning. Till mamman i familjen finns det kläder och accessoarer av skandinavisk design i hörnet Vasagatan/Vasaplatsen i butiken Pickles.

När du använt dina nyinköpta kläder och behöver professionell tvätthjälp lämnar du av tvätten inne hos Betjänten för snabb och yrkeskunnig service.

Remote 24 på Vasagatan 43A, några våningar upp, kanske inte syns så mycket men desto viktigare för många. Man arbetar med hosting service för små och medelstora företag.

Övriga verksamheter på Vasagatan och Vasaplatsen är: 3-Gott, All Gold Tattoo, Amazing Thai, Blue Moon Bodycare, Blumhe Clinic, Blumhe Sjukvård, Bonus resebyrå, Café Berlin, Café Dali, Café Flygarns Haga, Café Garbo, Dansbutiken, Eurodoctor, Excet, Kosmetisk Kirurgi, Lidl, Medical Beauty Clinic, Scandjet, Signore, Vasakliniken, Vasanova, Vasa ortodonti, Vasa Sushibar