fbpx

Publicerad 20 december, 2015 - Blogg

Utvecklingen av Valandkvarteret igång

midavenue
Nu har nästa steg i Wallenstams utveckling av Avenyn påbörjats med projektet Mid Avenue Valand som omfattar Avenyn 21-25 och Teatergatan 22-26.

Kvarteret Valand, med utmärkt läge mitt på Mid Avenue, ska utvecklas mot ett än mer attraktivt citykvarter med moderna kontor, butiker och lägenheter. Totalt sett omfattar hela Mid Avenue Valand cirka 2 900 kvadratmeter högkvalitativ butiksyta både mot Avenyn och Teatergatan, moderna kontorsytor på cirka 4 100 kvadratmeter kontorsyta samt lägenheter. Först ut är Avenyn 21 och Teatergatan 22-26 där det både byggs om och byggs nya ytor för kontor och butiker samt 35 lägenheter som vetter mot Teatergatan och det blir nya mässingsfasader med panoramafönster från golv till tak mot Avenysidan för Avenyn 21. Beräknad inflyttning för Avenyn 21 och Teatergatan 22-26 är 2017.

– Det är inspirerande att vi nu är igång med nästa projekt på Avenyn. Vi arbetar för att göra Avenyn till en mötesplats som bjuder på bra shopping, attraktiva matställen, inspirerande arbetsplatser, kultur i alla dess former och ett tryggt boende, säger Thomas Dahl, vvd Wallenstam AB.

– Vi planerar också för en större butik på Avenyn 25 där Lindex tidigare huserat som kommer att iordningställas för att stärka Avenyns utbud ytterligare, säger Thomas Dahl, vvd Wallenstam.

I nästa steg av projektet, på Avenyn 23, bevaras och renoveras den kända Le Corbusier-inspirerade fasaden ritad av Helge Zimdal. Även Avenyn 25 samt Kristinelundsgatan 10 kommer att omfattas av fasadrenovering.

Kvarteret Valand har ett centralt läge med spännande grannar som Högskolan för Design och Konsthantverk, Röhsska museet samt ett fint utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns en av stadens viktigaste knutpunkter för kollektivtrafik, Valand, alldeles inpå knuten.