fbpx

Publicerad 19 maj, 2015 - Shopping

Unikt och färgglatt hos Plimsole

sneakers, plimsole, avenyn, shopping
Ränder, färgglatt och blommor, med ett unikt sortiment av sneakers har Plimsole tagit en plats på Göteborgs paradgata.
Uppe på Avenyn 43 i den långsmala lokalen huserar den nyligen öppnade sneakersbutiken.

När du kommer in i Plimsoles butik så möts du av färgglada och unika sneakers i en modern och trendig miljö. Daniel, som är en av butikens ägare möter upp och börjar berättar Plimsoles historia och början.
— Vi vill erbjuda något unikt, som inte finns överallt, säger Daniel.

Deras unika sortiment i butiken är de till stor del ensamma om i Göteborg och även i Sverige. På mässor i Europa hittar de sneakersmärkena som är stora utanför vårt lands gränser, de kommer bland annat från Spanien, USA, Italien och Frankrike. Skorna är av hög kvalité och har stor modegrad.

Daniel har sedan tidigare har lång erfarenhet av sportbranschen och främst då bland löparskorna så steget till att sälja sneakers var inte långt. Ägarna satt länge och funderade på vad verksamheten skulle heta. Och då det var bestämt att det var just sneakers som skulle säljas så kom namnet för verksamheten till slut naturligt.
Plimsole är en typ av idrottssko med ovansida och sidor av kanvas samt sula av gummi, som fästs vid tyget genom vulkanisering. Slangordet plims används ofta i USA och England för att beskriva just sneakers.

plimsole, sneakers, shopping, avenyn
— Sneakers är en trend, ett mode som lever kvar och som är mer populärt än någonsin. Våra kunder är allt från den modemedvetna till kontorsnissen, berättar Daniel.
Under våren och sommaren är det mycket färg och mönster som gäller. Blommor, ränder eller varför inte en riktigt gyllene sko, i guld. På Plimsole finns sneakers för både dam, herr och barn.

På frågan om varför man öppnade Plimsole på just Avenyn, så svarar Daniel:
— Vi tror på att Avenyn är ett bra läge för oss, och att det kommer bli en bra framtida utveckling för gatan.

Förutom den fysiska butiken på Avenyn, har man även en webshop där man kan se och handla hela sortimentet om man bor i Sverige.
Om du vill vara unik och ensam om dina skor hittar du säkert något hos Plimsole.
So which sneaker are you?

Kolla in Plimsoles sortiment på deras hemsida
För att inte missa något och se det senaste följ Plimsole på sociala medier:
Instagram: @plimsole.se
Facebook: plimsole.se