fbpx

Publicerad 9 augusti, 2015 - Blogg

Ungdomsfestival på Götaplatsen i helgen

gotaplatsen_takeover
Götaplatsen Takeover är en ungdomsfestival av unga, för unga som pågår mellan 20 och 23 augusti.

Ungdomsfestivalen Götaplatsen Takeover har fokus på ungdomars inflytande och kreativitet i ett ideellt samband och är till för att visa allmänheten vad unga gör i dagsläget och vad deras vision är. Under 3 års tid har ungdomar från hela Göteborg träffats i nätverket Mötesplats Göteborg och ideellt jobbat med att skapa och etablera deras intressen. De har nu kommit så långt att det finns en efterfrågan att skapa en mötesplats där unga själva visar Göteborg vad staden bör sikta på.

På Götaplatsen byggs olika prova-på verksamheter upp och man visar också upp saker och ting som ungdomar skapat under de senaste åren; allt från Göteborgs första skateramp till vad det finns för idag och planer för framtiden.

Festivalen kommer att innehålla massvis med prova-på, roligheter och tävlingar. Allt ifrån parkour, streetbasket, schack, skate och klättring. Det kommer också finnas rullstolsbasket och parkour med rullstol där du kan få känna på och lära dig hur vardagen ser ut i en annans perspektiv. Även kulturella arrangemang så som Värsta boken kommer att finnas på plats och dela ut pocketböcker vilket Stadsbiblioteket samordnar.

Lördagskvällen avslutas med en skön artist på lördag som heter Anton Fermhede. Klockan 19:30 går han upp på scen och spelar farväl fram till 20:00.

Götaplatsen Street Food Saturdays finns också på plats från kl. 12 med fyra food trucks: Jammin Jamaican Soulfood, La Chiva, Hola Ceviche och Oink Food Truck

För mer information om evenemanget och hålltider se Götaplatsen Takeover 2015 – ungdomsfestival på facebook.