fbpx

Publicerad 19 februari, 2013 - Kultur & nöje

Undergången är nära

Universeum

Universeum är Nordens mest besökta science center med uppdrag att positivt påverka barn och ungdomars attityder till naturvetenskap, teknik och matematik, och det genom ett äventyr på 9 000 kvadratmeter fyllt av klurig kunskap och häftiga upplevelser.

Var? Södra vägen 50, precis intill Korsvägen.
Telefon: 031-3356450.
Webb: universeum.se

Nu kan man uppleva Undergången bara 500 meter från Avenyn i Göteborg. Nordens mest besökta science center Universeum har en ny underjordisk utbyggnad med nattlevande djur.

Undergången, som slog upp portarna den 11:e februari, är alltså Universeums nya del som visar upp nattaktiva och grottlevande djur. Längst den 80 meter långa gången som leder in i den nya delen har Universeum vänt på dygnet med månljus – allt så att man kan se och uppleva vad djuren gör när de är vakna. Till beskådning finns just nu mangrovesnok, indisk kobra, Russells huggorm, grottsnok och kejsarskorpion men under våren kommer Undergångens artbestånd att fyllas på och utvecklas.

Att Universeum är en populär besöksattraktion i Göteborg råder det ingen tvekan om. Ett historiskt rekord slogs i mitten på december förra året när de uppnådde 600 000 besökare. Det tidigare rekordet på 535 000 gäster nåddes 2011 och överträffades alltså med råge.
– Det är både roligt och viktigt att vi under året fått inspirera över 600 000 elever, lärare, barn och föräldrar och väcka deras nyfikenhet för naturvetenskap, teknik och matematik, säger Universeums VD Carina Halvord.