fbpx

Publicerad 10 mars, 2016 - Blogg

Tre fina utmärkelser till Somm Restaurant & Wine Bar

somm_prisat_2016
Under loppet av några veckor har Somm på Lorensbergsgatan kammat hem tre ärofyllda priser: vinnare av Michelins Bib Gourmand-utmärkelse, Mycket god klass i White guide och dessutom korades Somms Anton Husa till årets unga kock.

Först fick SOMM Restaurant & Wine Bar Guide Michelins utmärkelse Bib Gourmand för första gången. Bib Gourmand är Michelins utmärkelse för vällagad mat till ett rimligt pris.

Veckan därefter tävlade SOMM Restaurant & Wine Bars kock Anton Husa på Stockholms Hotell- och Restaurangskola om vem som skulle utses till årets unga kock 2016 av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs. Anton blev korad till både juryns och publikens favorit. Nu får han representera Sverige när världsfinalen ska avgöras i Manchester i september där han han möta ett 20-tal kockar från hela världen.

Pricken över i:et för Somm kom i veckan då White Guide 2016 släpptes. Somm kom in som nykomling i guiden med 70 totalpoäng av 100 möjliga, vilket betyder klassificeringen Mycket god klass.

Somm är restaurangen med ett nordiskt kök fyllt av internationella influenser, och dessutom ett brett utbud av vin på glas och flaska. Deras ambition är att få smakerna att spela i harmoni och att hitta den perfekta kombinationen på allt du äter, dricker och smakar. Hit går man och blir väl omhändertagen av ett passionerat team som alla har stor kärlek till mat och vin. Krögaren, Daniel Gremlin, var nominerad till Årets Sommelier 2012 och han ser till att man jobbar mycket med mat och vin i kombination. Har man inte tid för en hel middag går det bra att slinka in och smaka på något av de många vinerna som finns på glas.

Du hittar Somm Restaurant & Wine Bar ett litet stenkast från Avenyn på Lorensbergsgatan 8.

Foto Årets unga kock 2016: Maria von Gegerfeldt