fbpx

Publicerad 22 januari, 2014 - Hälsa & skönhet

Tre tuffa tjejer på Red Rose Tattoo

Kajsa och Perdiberd på Red Rose Tattoo.
Tatueringsstudion Red Rose Tattoo är en av Göteborgs mest centrala och färgstarka studios där de tre tjejerna Kajsa, Pernilla och Abby gör tatueringar utifrån dina önskemål.

När du kliver in i den centrala tatueringsstudion på Storgatan 41 är det första du möts av ett skoförbud. Hygien är A och O när det gäller tatueringar, men när väl skorna är av är det svårt att inte fascineras av studions alla färger eller de tre duktiga tatuerarna. På Red Rose Tattoo jobbar nämligen Kajsa, Pernilla och Abby – även hunden Sixten som ibland är på besök, men som bara får vara på kontoret.
– Jag tror att många som ska tatuera sig väljer en studio där man känner sig välkommen, säger ägaren Kajsa Franzén, och det gör man här. Vi har ett brett klientel med folk i alla åldrar och det är allt från läkare och forskare till poliser och förskolelärare – en härlig blandning helt enkelt!

Perdibird, tatuerare i Göteborg.

Något som gör att studion extra populär är kanske dess centrala läge samt tjejernas breda kompetens. Kajsa, som tidigare hade studio i Halmstad, är inriktad på old school och gillar allt från stora blommor till klassiska tjejer. Pernilla, eller Perdibird, är mer new school och älskar att arbeta med färgtatueringar. Studions senaste tillskott från USA heter Abby och arbetar mer med black and grey och fokuserar på det realistiska i tatueringarna, med mycket djup och skuggor. Men konkurrensen är hård i Göteborg.
– Det finns över 40 studios i stan och minst det dubbla antalet tatuerare. Konkurrensen gör att man hela tiden måste vara uppdaterad med sin teknik och försöka synas på olika sätt. Men folk går till oss för att de gillar det vi gör, säger Kajsa, och det gör vi också. Vi tar vårt yrke på allvar för att tatuera sig är ingen liten grej – man uttrycker sig genom sina tatueringar och en tatuering kan stå för något som man gillar eller som gör en glad, något man är stolt över… Tatueringar är konst – kroppskonst.

Tatueringar made by Kajsa. Tatueringar by Abby. Tatueringar made by Perdiberd.

Och just konsten är något som Kajsa bär med sig sedan hon var liten.
– Pappa har målat en del förr och han hade en låda med akrylfärger och stora tuber som jag fick efter att han kom på mig med att tjuva färg därifrån. Och vi har alltid varit kreativa i familjen med mycket pyssel. Men att bli tatuerare var inget planerat – det råkade bli så.
Den nya studion, som snart har funnits i området i ett år, hittade Kajsa också av en slump.
– Jag ville ha en lokal nära min bostad och den här hittade jag faktiskt på Blocket. Det är ett grymt bra läge och den passar verkligen ändamålet.

Just läget är ju toppen – bara ett stenkast från Avenyn. Har ni något favoritställe i Avenyområdet som ni vill tipsa om?
– Ja, eftersom vi inte är några köttätare, så är Jonsborgs Grill och deras vegankorv riktigt bra. Snabb veganmat!

Läs mer om studion här.