fbpx

Publicerad 3 november, 2015 - Blogg

På scenen i höst och vinter

pa_scenen1
Vad passar bättre i höst- och vintermörkret än att besöka någon av Göteborgs scener och uppleva hyllad teater, konsert, dans, varité och musikal. Vi ger dig några tips på höstens föreställningar.

Stora Teatern

storan
Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal.

Machine de Cirque – nycirkus 28-29/11
Det nya cirkuskompaniet Machine de Cirque från Québec presenterar en poetisk och humoristisk show. De underliga karaktärerna använder sig av rekvisita som teeterboard (hoppbräda), jongleringskäglor, trummor och till och med en badhandduk! Och de är redo att ge både kropp och själ för att få dig att skratta, hänföras och förtrollas.

Se Stora Teatern för biljetter och fullt program

Göteborgs Stadsteater

stadsteatern
Göteborgs Stadsteater är landets äldsta och en av landets största dramatiska teatrar.

Machinal – 23/10-5/12
Broadwaypjäsen som gjort succé, här i regi av Sisela Lindblom. Med sin vassa och rappa dialog har pjäsen blivit en modern klassiker i USA. Den utspelar sig i New York tidigt 30-tal. Machinal bygger på ett skandalomsusat rättsfall där Ruth Snyder anklagades för att ha mördat sin man men fördömdes i pressen för sitt sätt att leva.

Mannen som blev ensam, Michael Segerström – 27-28 november
Fritjof Nilsson Piraten skrev en novell om främlingshat och utstötthet i en liten by i Skåne. En novell lika aktuell idag, som den var när den skrevs. Michael Segerström har dramatiserat novellen, mycket fritt, och spelar alla 3 rollerna.

En fröjdefull jul – 11/12-6/2
Hemma hos paret Brolin samlas släkt och vänner för det årliga julfirandet. Alla vill att det ska bli trevligare än förra året. En fröjdefull jul är en av Alan Ayckbourns mest spelade pjäser, en mästerlig, svart komedi som ger oss en underhållande inblick i familjejulens misär och dårskap. Premiär 11 december.

Se Göteborgs Stadsteater för biljetter och fullt program

Göteborgs Konserthus

symfonikerna
Konserthuset är hem för Sveriges nationalorkester Göteborgssymfonikerna och används flitigt till både till klassiska och populärmusikkonserter.

Jazz: Marcus Miller Afrodeezia Tour – 15/11
Funk- och jazzbasisten kommer med ny skiva och nytt band som förenar jazz, R&B och funk i ett slickt sound som är helt i ton med tidens trender. Marcus Miller, som också spelar basklarinett, har producerat och samarbetat med artister som Miles Davis, Mariah Carey, Aretha Franklin, Snoop Dogg och David Sanborn.

Popical: Bob Hund – 28/11
Sveriges bästa liveband – den levande kulturinstitutionen bob hund – bjuder in till två konserter tillsammans med Göteborgs Symfoniker!

Klassiskt: Stilla natt – 10-12/12
En tindrande julkonsert i barockens tecken med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör. Kvällens ciceron är författaren och programledaren Daniel Sjölin, känd från tv:s Babel, som skapar stämning och väcker tankar med dikter och betraktelser.

Se Göteborgs Symfoniker för biljetter och fullt program

GöteborgsOperan

gbgoperan
GöteborgsOperan invigdes 1994 och ligger vid Lilla bommen i Göteborgs hamn. Här ryms opera, modern dans, musikal och konsert under ett och samma tak.

Crazy for you – musikal 5/9-10/3
Den romantiska komedin Crazy for you är ett glädjepiller, en äkta underhållningsshow med känd musik, smart dialog och stora dansnummer. En feelgood-musikal av George och Ira Gershwin.

The almost nearly perfect- dans 17/10-2/12
Två nya dansverk skapade exklusivt för GöteborgsOperans Danskompani av koreograferna Constanza Macras (Argentina) och Marina Mascarell (Spanien). Elva nyanser av jantelagen.

Fallet Makropulos – Opera 2/11-5/2
Vad är meningen med livet om det aldrig tar slut? Janáčeks opera är ett i dubbel bemärkelse tidlöst drama, där människans jakt på ungdom och odödlighet tar sig extrema uttryck.

Se GöteborgsOperan för biljetter och fullt program