The Pelican firar tre år med ny asiatisk meny!

Publicerad

Blogg, Mat & dryck

pelican700x350_2
Vi tog oss en pratstund med Fabian Zarrabi, manager på The Pelican, för att få veta mer om nyheterna på The Pelican och också hur han ser på Avenyns framtid.

Tre år på Avenyn, grattis!
Tack! Ja, The Pelican fyller tre år den 2 november och det ska firas med dunder och brak. Vi har också restaurangerna La Gondola, Stockyard och El Corazon och vi har totalt sett funnits på Avenyn sedan 10 år tillbaka.

Hur skulle du beskriva The Pelican?
– Vi är en cocktailbar och restaurang. Hit kommer man för att få en upplevelse utöver det vanliga! Vårt innovativa team av Göteborgs främsta bartenders levererar cocktails av hög klass och vi har om några veckor invigning av vår nya matmeny som jag ser mycket fram emot att få presentera för våra gäster. Jag kan säga så här: smakexplosion! The Pelican är också ett ställe fyllt av överraskningar, inte sällan övergår middag till dans och våra gäster levererar alltid toppkänsla. The Pelican känns internationellt, än idag får jag själv en känsla av att jag plötsligt har hamnat i Miami när jag kliver in genom The Pelicans dörrar.

pelican_mat_vy2

Spännande, berätta mer om er nya meny?
– Låt oss säga såhär: vi har tagit det bästa från det asiatiska köket och kombinerat vår nya meny med allt från plockrätter till huvudrätter. Våra kockar Michael Furedi och Hooman har tagit fram smakkombinationer som inte liknar något annat!

Vad blir nästa steg för The Pelican?
– Framtiden för The Pelican ser ljus ut. Jag hoppas att vi kan öppna ”Pelican dos” i framtiden. Vart och när och hur förblir hemligt just nu, haha. Vi har växt väldigt fort på det korta tiden och vår utveckling kommer fortsätta. Hemligheten är vårt koncept och lyhördhet för våra gästers önskningar.

pelican700x350_3

Ni har satsat på verksamheter på Avenyn, har ser du på Avenyns framtid?
– Jag önskar att fler krögare tar ut svängarna och är nytänkande och utvecklar sina koncept. Jag älskar Avenyn, men slår ett slag för ännu mer lekfullhet, värme och kärlek!
Min vision för Avenyn är att det ska vara en sofistikerad lekplats för vuxna, barn och äldre människor. Helt enkelt en gata som binder samman vår stad och är en mötesplats för alla. Göteborg blir bara större och större och det finns många duktiga entreprenörer med kreativa idéer så det gäller att aldrig sluta utvecklas.

Vilka är dina tre favoriter på Avenyn?
– Då svarar jag Pelican, Pelican och Pelican, säger Fabian och skrattar. Skämt och sido – alla verksamheter är duktiga på sitt sätt och kombinationen av olika koncept är viktig för Avenyn.

Namn: Fabian Zarrabi
Ålder: 33
Bor: Göteborg
Fritidsintressen: Musik och träning
Jobbar med: Manager på The Pelican och PR & Marknadsföringschef på The Pelican, La Gondola, Stockyard och El Corazon