fbpx

Publicerad 26 januari, 2012 - Shopping

TGR till Avenyn

OM TGR

TGR är en del av den danska detaljhandelskedjan Tiger som i dag är representerad i Danmark, på Island, i England, Tyskland, Spanien, Holland, Lettland, Litauen, Grekland, Italien, Polen, Irland och Sverige. Den första butiken öppnades av grundaren Lennart Lajboschitz i Danmark 1995, med bolaget Zebra A/S. Idag finns det ungefär 120 butiker i Europa där Zebra A/S i varje land arbetar i partnerskap med en lokal part.
Källa: TGR Sverige

I slutet av februari öppnar en ny butik på Avenyn. Det är TGR som slår upp portarna på Avenyn 26.
– Här hittar du allt från godis till trädgårdsgrejer och kontorsmaterial, säger ägaren Christel Hanning.

I februari öppnar pryl- och inredningsföretaget TGR sin elfte butik. När de bestämde sig för att expandera på västkusten och Göteborg, var Avenyn den självklara valet.
– Det är jättespännande att vi öppnar på Avenyn. På så sätt sätter vi ner foten och det är vi jätteglada för. Det känns som en bra start och här är vi omgiven av bra grannar, säger Christel Hanning, ägare.

Satsningen är en del i TGRs pågående utveckling.
– Vi bara växer, hysteriskt fort. TGR är en del i den danska kedjan Tiger som sedan starten i Danmark för femton år sen har byggt upp ett femtiotal butiker i Danmark. I början av 2000-talet expanderade Tiger med hjälp av partners på flera håll i Europa och finns nu i drygt tio länder.
Sedan 2008 finns TGR representerat i Sverige, där Malmö var först ut, och är nu på stark framfart. Bara under 2012 planeras åtta nya butiker i Sverige och planen är att ha totalt 30 butiker inom fyra år. Fler butiker planeras också på andra platser i Göteborg.

I Danmark sitter Tigerkedjans egna designers som tar fram hela serier av färggranna produkter inom en rad produktområden. Det handlar om standardvaror för dagligt bruk liksom roliga modeprylar.
– Vi har allt – nya, fräscha grejer som är snygga att titta på. Vi har produkter som du inte hittar någon annanstans. Medan andra har svarta tekannor har vi dem i rosa och ljusblått. Vi gör tvärtemot de andra, säger Christel Hanning.
I butiken på Avenyn kommer du således att kunna hitta pennor, plåster, sjalar, glas, ljus, leksaker, kryddor och mycket mer.

Nästan inget i sortimentet kostar mer än 100 kronor. Alla produkter säljs till jämna och fasta priser: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 100, 150 och 200 kronor.
Hur kan ni hålla så låga priser?
– Allt tillverkas i Kina i egna fabriker. Vi kan hålla låga priser i och med mängden som produceras. Vi säljer så enormt många saker, fast har få grejer av varje produkt till god kvalitet. Det gör att vi kan ha upp till 1 500 betalande kunder under en dag.
Det låter lite som Ikea.
– Vi blir ofta jämförde med Ikea. Vi har lite samma anda som Ingvar Kamprad förespråkar, med en platt organisation där grundaren ofta själv finns i butikerna.