fbpx

Publicerad 10 maj, 2012 - Mat & dryck

Storköket öppnar uteservering

Storköket

Adress: Kungsparken 1
Webb: Storköket på Facebook

Stora teatern är på väg tillbaka till sin forna glans. Det hjälper Stureplansgruppen till med genom restaurang, café, bar och uteserveringar. 11 maj öppnar den första av deras två stora uteserveringar.

På Stora teatern har göteborgare roat sig sedan 1859 och nu står åter dörrarna öppna för nöje och kulinariska upplevelser. Stureplansgruppen gick vinnande ur striden av restaurangkontraktet och i augusti öppnar Storköket.
– Vi kommer att erbjuda mat med fokus på europeisk husmanskost, med rustika klassiker i ett mysigt källarutrymme med 35 matplatser. Med Göteborgs bästa läge och största uteservering kommer vi ha mat, möten och nöjen för alla tillfällen, säger Daniel Klamborn, VD Stureplansgruppen Storan.

Men redan fredagen den 11 maj öppnar Storkökets uteservering på Stora Teaterns soliga södergavel.
Vad händer då?
– Solstolarna åker fram från klockan 17 och DJ Soraya Hashim står för underhållningen. Från och med lördagen den 12 maj kommer vi att hålla öppet hela sommaren dagligen från klockan 13. Här kan alla roa sig furstligt på den enorma uteservering för 350 gäster.

Men Stureplansgruppen har redan öppnat ett café med mat innanför dörrarna på Stora teatern. En trappa upp, med utsikt över Avenyn, hittar besökarna bar- och nöjesstället Vestibulen och i källaren kommer alltså gästerna att hitta restaurangen Storköket från och med augusti. På husets norrsida som vetter mot vallgraven kommer den tidigare uteserveringen att åter öppna i sommar.
– Det finns ett gemensamt tänk som genomsyrar vårt arbete – något vi kallar saluhallstanken. I alla restauranger, caféer och på övriga ställen där mat serveras tänker vi ha ett brett utbud med något för alla plånböcker. Vi har inga tankar på att skapa exklusivitet – alla ska känna sig välkomna överallt och kunna hitta något på menyn, litet eller stort, som passar deras humör.