fbpx

Publicerad 25 juli, 2014 - Mat & dryck

Stans bästa uteservering

barhimmel_700x350
Egentligen är det rätt självklart att Göteborgs bästa uteserveringar finns på Avenyn. Men nu har göteborgarna sagt sitt och Bar Himmel på Götaplatsen är officiellt stans bästa uteservering.

Under juli månad bjöd GöteborgsPosten in sina läsare till att nominera stans bästa uteserveringar. En av de fem som skulle göra upp om utmärkelsen var Avenyns stolthet Bar Himmel, som också lyckades kamma hem priset.

Stefan Karlsson, ägare till Bar Himmel och krögare också bakom Fond, SK Mat & Människor och Mr P, är nöjd med utmärkelsen.
– Vi är såklart glada att folk gillar oss, säger han till GP.

Idén att skapa en uteservering i trappan vid konstmuseet har han närt ända sedan han byggde restaurang Fond precis intill, år 1999. Men först för tre år sedan föll allt på plats och sedan dess har uteserveringen hållit öppet under sommaren – om vädret tillåter.
– Är det en uteservering tycker jag att det inte ska vara för inbyggt, säger Stefan Karlsson. Sitter man i en glasbur kan man ju lika gärna sitta inne i en restaurang. Det är det jag tycker är så skönt med Bar Himmel – det är helt öppet, och det är det sista stället där solen lämnar Göteborg.

Stefan Karlsson är också nöjd med att Bar Himmel befolkat Götaplatsen igen.
– Det är ju en plats som varit lite helig. Det har inte funnits mycket att göra där, den har känts lite kall, säger han. Men nu när man tittar upp mot konstmuseet och ser folkmyllret inger hela platsen en varmare känsla.

Läs mer om GP:s omröstning här.