fbpx

Publicerad 10 april, 2015 - Events

Städdagen 10-årsjubilerade

staddagen2015_1

Tidigt onsdag morgon den 15 april samlades politiker, tjänstemän, näringsidkare och andra frivilliga städentusiaster för att gemensamt vårstäda i centrala Göteborg.

För tionde året i rad arrangerades Städdagen där fokus sätts på nedskräpningsfrågan. Syftet är att uppmärksamma nedskräpningen av vår stad och att vi alla skall tänka till på var vi slänger vårt skräp. Städdagen är ett samarbete mellan Avenyföreningen, Innerstaden Göteborg och Göteborgs Stad och också en del av Trygg, vacker stads stora kampanj mot nedskräpning med budskapet ”Var rädd om Göteborg TÄNK på var du slänger ditt skräp”.

10-årsjubiléet firades extra genom att lyfta fram allt som åstadkommits de senaste tio åren och berätta om hur arbetet går vidare. Även en utställning i Brunnsparken 7-14 april visade vad centrumföreningar, Göteborgs stad och medborgare gör och kan göra för en ren, hållbar stad.

Engagemanget mot nedskräpning är stort i Göteborg och skräpet minskar varje år enligt den skräpmätning Göteborgs Stad genomför tillsammans med Statistiska centralbyrån och stiftelsen Håll Sverige Rent.

staddagen2015_3_700x350

staddagen2015_2_700x350