fbpx

Publicerad 6 februari, 2020 - Blogg

Sportlov på Avenyn!

V.7 är det dags för årets sportlov och i Avenyområdet händer det massor av spännande och roliga aktiviteter!

Göteborgs Konstmuseum

Vecka 7 firas sportlovet här på Göteborgs konstmuseum och vi hoppas att du och dina kompisar vill komma! Varje dag från tisdag till lördag blir det kreativt skapande i Studion. Huvudtema för årets sportlovsaktiviteter är sport i konsten, men på alla hjärtans dag den 14 februari gör vi kärleksfulla kort till de vi tycker om. Alla workshops börjar med en inspirerande visning i samlingen, sen går vi till Studion där du får skapa egna konstverk med stöd av en konstpedagog. Välkommen till våra sportlovsaktiviteter!

11 februari-15 februari kl 13-15. För barn och unga mellan 5-12 år.
Fri entré för barn, materialkostnad 30 kr. Vuxna betalar entré till museet.

Läs mer här!

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har flera roliga aktiviteter under lovet. Det blir biovisning, workshops inom teater, DIY kurser och utställningar.
Det kommer också vara sportlovshäng för alla mellan 13-25 med TV-spel, brädspel och såklart grymma böcker!

Du hittar allt som händer här!

Världskulturmuseet

Under sportlovsveckan har Världskulturmuseet temat vänskap och kärlek. Bland annat visas utställningen Tillsammans, som beskrivs som ”en utställning om det underbara och svåra i att vara med andra” och den nya utställningen Human-Nature som handlar om hur allting hänger ihop.. I en värld av grottor, berg och regnbågar får man möta föremål från en svunnen tid och leka och lära tillsammans. Man kan också göra ett kompisband varje dag.

Läs mer här!