Sportlov på Avenyn

Publicerad

Guide, Kultur & nöje


Ett aktivt lov ute i snön med pulkaåkning och snögubbsbyggande står oftast högst upp på listan under sportlovet. Här hittar du Avenyns bästa tips för både inomhus- och utomhusaktiviteter.

Utomhusaktiviteter för alla väder

Inne i stan kan du leka i Trädgårdsföreningen. Ta vägen förbi Exercisparken eller varför inte testa balansen på Hedens skridskobana.

Fullspäckat program på Universeum


Sportlovet på Universeum går i hälsans tecken. Här bjuds det på charmiga tarmar, smarta genier, smaskiga alger och mycket mer. Öppet alla dagar och ett paradis för barnen!

Forma mönster och tryck på Röhsska museet


Bild från uställningen ”Sápmi runt hörnet”. Konstnär: Leila Nutti
Är du nyfiken på samiska mönster och färger? I Röhsskas sportlovsworkshop Mönster och färg runt hörnet kollar du in utställningen Sápmi runt hörnet och blir inspirerad av vår gemensamma historia. I studio Röhsska kan du sedan forma dina egna mönster och tryck med hjälp av material som potatis, linoleum, tyg och papper. Tis-fre, fri entré.

Mumintroll och workshops på Göteborgs Konstmuseum


Tisdag till fredag under vecka 7 är unga i olika åldrar välkomna till kreativa aktiviteter med utgångspunkt i utställningen Lusten att skapa och leva om Tove Jansson på Göteborgs Konstmuseum. På förmiddagarna är du som är 5-12 år välkommen att rita serier och på eftermiddagarna hålls det serieworkshops för dig som är 13-24 år. Aktiviteterna är gratis för alla barn och unga t o m 24 år. Vuxna över 24 år betalar entré till utställningen med Tove Jansson.

Magiskt sportlov på Stadsbiblioteket


I år är det 20 år sedan den första Harry Potter-boken släpptes 1997. Detta uppmärksammar Stadsbiblioteket Göteborg och firar med ett magiskt sportlov, tillägnat Harry Potter. Barnavdelningen kommer att gnistra av trolleri och magi för såväl stora som små.

Sportlov i Trädgårdsföreningen


Under sportlovet kan barnen vara med på många roliga aktiviteter i Trädgårdsföreningen, till exempel tillverkning av gräsgubbe och frömuffins till fåglarna och plantering av suckulentersticklingar. Fri entré.
Passa också på att njuta av och lära dig mer om vinterskönheten kamelian som står i full blomning i Palmhusets västra flygel 11-26 februari.

Eller varför inte ta en fika på något av våra mysiga caféer i området.

För mer information om öppettider och priser klicka på respektive verksamhet i texten.