fbpx

Publicerad 25 april, 2014 - Hotell & service

Spana in nya Bältespännarparken

baltespannarparken4_webb
Parkhäng i en blomstrande oas på Avenyn? Jajemän. Nu är avspärrningarna runt Bältespännarparken borta. Fler träd, planteringar och en ny fontän har gjort Bältespännarparken till ett smycke i staden och en förlängning av Trädgårdsföreningen.

Park- och naturförvaltningen har, i samverkan med trafikkontoret och stadsbyggnadskontoret, rustat upp Bältespännarparken.
– Nu ramar mjuka gångvägar in gräsmattorna, där det finns plats för evenemang och picknick. Vi har planterat körsbärsträd och det blir fler vår- och sommarblomsplanteringar. Fontänen i mitten av parken har vi byggt om och den sätts igång så snart som möjligt, berättar Bengt Nilsson, projektledare för upprustningen av Bältespännarparken.

Under sommaren fick göteborgarna tycka till och komma med synpunkter på den skiss som togs fram som ett gestaltningsförslag för Bältespännarparken.
– Vi fick in många bra och viktiga synpunkter som vi tagit fasta på. Många uppskattar grässlänten ner mot kanalen och därför valde vi att inte plantera några syrenbuskar där, som det först var tänkt. Tydlig och avgränsad gång- och cykelbana och god tillgänglighet har också varit efterfrågat och något som vi tagit med oss när vi har byggt om parken, säger Bengt Nilsson.

Nu är tanken att karaktären av Trädgårdsföreningen flyttar ända ut till Avenyn.
– Det är positivt att bilvägen är borta så det inte längre finns en barriär mellan Trädgårdsföreningen och Bältespännarparken. På det sättet kan folk på ett enklare sätt röra sig mellan parkerna, säger Mia Manfredsson, chef för Trädgårdsföreningen.

baltespannarparken_webb

baltespannarparken6_webb