fbpx

Publicerad 25 juni, 2012 - Shopping

Sommarens bästa lästips

Bokia tipsar

Tre klassiker
1. Hjalmar Söderberg – Den allvarsamma leken
2. Émile Ajar – Med livet framför sig
3. Charlotte Brontë – Jane Eyre

Tre sommarböcker
1. Cecilia Gyllenhammar – Stäpplöperskan
2. Roslund & Hellström – Två soldater
3. Jean-Michel Guenassia – De obotliga optimisternas klubb

Soliga sommardagar på stranden och lata regndagar inomhus. Under den svenska sommaren får man vara beredd det mesta och oavsett väder, så passar det alltid med en god bok.
– Läsning är den bästa avkopplingen, säger Frida Envall, bokansvarig på Bokia.

Bokia på Avenyn 21 låter dig kliva in i en annan värld. Här finns allt från inspiration och underhållning till kontorstillbehör och presenter. Och så böcker, mängder med böcker. Frida Envall, bokansvarig på Bokia, berättar om sommarläsningen.
– Det är nästan alltid deckare på sommaren, det tillhör. De är verkligen lättlästa: lätta att ta till sig, lätta att lägga ifrån sig och sen ta upp igen, säger Frida och berättar vidare:
– Annars har det blivit populärt med memoarer och biografier, att göra en djupdykning i andra människors liv. Det finns mer tid till det på sommaren. Även ljudböcker är populärt.

En trend som verkar ha avtagit är chick lits, en feel good-genre som främst riktar sig till kvinnor.
– De är mer på engelska nu faktiskt, som boken One day (En dag) av David Nicholls, säger Frida och passar på att tipsa om E.L. James triologi Fifty Shades of Grey.
– Den var oerhört populär när jag var i New York för två månader sen och nu ska den komma ut på svenska till hösten, säger hon.

Till höger finns Fridas tips på riktigt bra sommarläsning, bland annat den bioaktuella Jane Eyre, Den allvarsamma leken som firar 100-årsjubileum, den samhällsskildrande Två soldater och den mysiga feel good-romanen De obotliga optimisternas klubb.

För den som önskar lite lättare läsning, så delar Bokia lokaler med Press Stop. I deras del av butiken hittar du Sveriges största sortiment av internationella och svenska tidskrifter, fördelat på cirka 2 000 internationella tidskrifter, drygt 400 svenska tidskrifter och ungefär 100 internationella och svenska dagstidningar.