fbpx

Publicerad 6 februari, 2016 - Blogg, Shopping

Shopping för miljön och plånboken

secondhand, shopping, avenyn
Är du klimatsmart, och inte nödvändigtvis behöver köpa nytt varje gång, då kommer här de bästa tipsen för att fynda second hand på och kring Avenyn. Här finns kläder för alla tillfällen, renoverade möbler och utrustning till den hästtokige.

Kläder

Behöver du något nytt i garderoben och söker något utöver det vanliga, ta en sväng förbi Ex, Exklusiv Secondhand på Teatergatan. Här hittar du second hand kläder från många av de mest kända designerna så som Chanel, Dior, Giorgio Armani med flera. Både kläder, skor och accessoarer samsas på hyllorna, med ett personligt och varmt omhändertagande i butiken hittar du säkert något som faller dig i smaken.

ex exklusiv secondhand, shopping, teatergatan, avenyn, secondhand
Second hand från de stora modehusen hos Ex Exklusiv Secondhand

Möbler och inredning

Är det dags att byta ut en möbel som gjort sitt i hemmet eller vill du bara ha en förändring så hittar du omgjorda, renoverade möbler hos Till Ditt Hem på Södra vägen. Ägarinnan köper möbler på loppis och restaurerar dem sedan och de återfinns sedan i butiken, tala om återbruk. Allt från stolar, byråer till hyllor och bord, även nya inredningsprylar finns om du vill matcha med något, stort som smått.

tillditthemovan, shopping, södra vägen, avenyn, second hand
Inredning och möbler hos Till Ditt Hem

Sport

Att hålla på med en idrott kan för många vara ett kärt intresse, eller kanske man vill testa på någon ny sport – varför inte ridsport? Hos butiken Second Saddle på Kristinelundsgatan kan du inte bara köpa nya prylar utan även hitta ridsportsartiklar i deras second hand avdelning, allt från ridstövlar, ridbyxor eller ridhjälmar.

secondsaddle, shopping, avenyn, kristinelundsgatan, ridsport, second hand
Hästprylar hos Second Saddle

Övriga verksamheter i området som också säljer second hand är Vintage, Boutique Laila Second hand.