fbpx

Publicerad 13 oktober, 2016 - Blogg

Serneke utvecklar cirkustomten

serneke_cirkustomten700x350
I somras blev det klart att Serneke blir den aktör som får utveckla det attraktiva projektet Cirkustomten i centrala Göteborg, ett stenkast från Avenyn och Götaplatsen.

Serneke vann markanvisningstävlingen genom ett projekt som skapar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet genom att blanda olika typer av verksamheter, sociala ytor, upplåtelseformer och gröna ytor.

– Vi är glada att få utveckla denna prestigefulla plats. Det är ett fantastiskt läge och genom vårt förslag så kommer detta bli ett levande kvarter som gör det attraktivt för människor att både bo och vistas i, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.

Två högre tegelbyggnader placeras mot Södra vägen och på så vis hålls bullret ute från parken och bostadsgårdarna där det bildas lummiga terrasser som en förlängning av parken.

Visionen är att uppföra 20 000 m² bostäder fördelat på 250 lägenheter samt 2 000 m² hotellyta, 3 800 m² verksamhetsyta och 11 100 m² garage.

Verksamhetslokalerna kommer inrymma företag som tar socialt ansvar. Dessa ska integrera människor som har svårt att komma in i arbetslivet och samtidigt bedriva resursbesparande verksamhet som ligger i linje med en hållbar samhällsutveckling.

Projektet är framtaget tillsammans med arkitektfirman Semrén & Månsson och Skandia Fastigheter, där de senare blir ägare och långsiktig förvaltare av hyresrätterna.