fbpx

Publicerad 30 januari, 2015 - Hälsa & skönhet, Shopping

Bli av med trött vinterhud

Åsa och Josephine hjälper dig gärna.
Torrt och frissigt hår, nariga händer och ett blekt ansikte som saknar lyster: för vissa går vintern hand i hand med torr, fnasig hud och andra problem. Nyfiken på vad du kan göra? Vi har träffat Josephine på KICKS som har alla tips och tricks!

På Avenyn 26-28 hittar ni KICKS där hudterapeuten och butikschefen Josephine Ejdebäck lär oss allt om vintertorr hud.
– Vi har ett kallt klimat och när luften är torrare än vår hud, så stjäl den vår fukt helt enkelt. Därför är det viktigaste att man återfuktar huden, säger Josephine och fortsätter:
– Sen är det dessutom många som använder vanlig tvål i ansiktet – särskilt män och äldre. Tvålen torkar ut och skadar huden. Och om man använder produkter med mineraloljor täpper de till porerna och förstör huden, så undvik alla sådana produkter.

Vad är det folk kommer in och behöver hjälp med nu?
– Förutom att de är torra, så saknar de lyster och är bleka. Då är en peeling jättebra för den tar bort döda hudceller och skapar en jämn hudton, ökar cirkulationen och ger lyster. Följ upp den med en fuktgivande mask – jag brukar sova med den två gånger i månaden. Då har fukten verkligen trängt in i ansiktet. Sen är brun-utan-sol bra för både kropp och ansikte, och det passar både män och kvinnor. Det tar nog emot lite för vissa män, säger Josephine, men våra produkter är väldigt unisex. Sen är alla människor unika, så bäst är att man frågar oss om hjälp och låter oss göra en hudanalys. Man måste ta hand om sin hud!

Vad kan man göra för håret då?
– Något som är riktigt bra för håret, det är arganolja och ju högre halt desto bättre. Håret blir ju väldigt statiskt och frissigt när det är kallt och olja eller en vårdande serie anpassad för frissigt hår är vad jag rekommenderar.

Josephines 5 vintertips
1. Peeling för ansiktet
2. Följ upp peeling med återfuktande mask
3. Brun-utan-sol
4. Primer före din foundation – ger extra lyster
5. Vårdande hårolja

Vill du ändå ha mer hjälp eller vet du kanske inte vilken tvål som passar bäst för just dig? Välkommen till KICKS på Avenyn för personlig service.