fbpx

Publicerad 7 oktober, 2016 - Mat & dryck

Project – en avslappnad och välkomnande kvartersbistro

project
Nere på Södra vägen mellan Berzeliigatan och Korsvägen händer det grejer. Flera nya verksamheter har slagit upp portarna det senaste halvåret. En av de nyaste är Bistron Project på Södra vägen 45 som öppnade i slutet på augusti 2016.

Om man varit inne i lokalen tidigare, innan Project fanns där, kan man inte låta bli att bli hänförd över hur mycket som har förändrats. Med en totalrenovering och kristallkronorna hängandes i taket är detta ett härligt tillskott till Södra vägen som är på uppåtgående.

Efter att ägarna i många år arbetat på flertalet restauranger ute i Europa har de tagit med sig inspiration av det bästa till sin egen restaurang. Köket är brett med internationell karaktär och modern europeisk touch. Rätterna på menyn utvecklas efter säsong och vad som finns tillgängligt, det gäller även vinerna.

— Hos oss är maten enkel, fräsch och smakfull, berättar Cameron, en av ägarna.
project_mat

På Project kan du avnjuta en öl av lokala bryggerier eller ett gott glas vin från restaurangens vinkällare där det finns otaliga kvalitets viner. Vinkällaren kan du även hyra för ditt större privata sällskap. Här ska alla känna sig välkomna, flera dagar i veckan att njuta av fantastisk mat, goda viner, bra service i en ledig och avslappnad miljö.

— Vi vill vara en restaurang där grannarna kan samlas, för besökarna i staden, för göteborgaren. Vare sig det handlar om att ta ett glas vin eller äta en hel måltid. En kvartersbistro med högre kvalité på mat och vin, berättar Anna.

— Vi har fått en bra start med många av de boende som upptäckt oss och kommer förbi. Vi är även ett utmärkt alternativ om man ska på teater, bio eller konsert, då vi ligger i närheten av både Götaplatsen och Avenyn samt evenemangsstråket, säger Anna.

Project har öppet följande tider:
Ti-Fr 17-23
Lö 14-23

Menyn hittar du på www.projectgbg.com
Följ Project på sociala medier
Instagram: @projectgbg
Facebook: projectgbg