fbpx

Praktisera på Avenyn vårterminen 2022

Avenyn söker praktikant inom operativ digital kommunikation

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 30 NOVEMBER 2021

Letar du praktikplats inom digital kommunikation? Vill du vara med och producera innehåll till ett av Göteborgs starkaste varumärken? I så fall kanske vi är en bra match! Under vårterminen 2022 erbjuder vi på Avenyn plats för en driven praktikant som brinner för att producera innehåll till webb och sociala medier.

Vilka är vi?

Avenyföreningen är en företagsorganisation för alla med intresse i Avenyområdet och som vill verka för en stark utveckling av Avenyområdet. Föreningen har cirka 250 medlemmar inom ett stort spektrum av branscher.

Ambitionen är att höja Avenyområdets image som självklar mötesplats för både göteborgaren och turisten som letar efter upplevelser i form av shopping, mat, kultur och nöjen. Vi arbetar både med plats- och destinationsutveckling samt marknadsföring och evenemang.

Mycket spännande väntar de närmaste åren. 2023 fyller Avenyn 100 år, och samma år beräknas en omfattande upprustning av hela gatan starta. Avenyn ska återfå sin forna glans och bli en grön paradgata med internationell attraktionskraft med puls dygnet runt.

Vem är du?

Vi tror att du kan sätta check på några av punkterna nedan:

  • Du studerar troligtvis till digital kommunikatör, contentproducent, onlineredaktör, webbkommunikatör eller liknande. Eller en annan utbildning, men brinner ändå för digital kommunikation.
  • Du gillar att filma, fota och skapa innehåll.
  • Du kommer ofta med idéer om hur saker kan göras bättre, men samtidigt förståelse för ramar och begränsningar.
  • Du är intresserad av digitala trender.

Meriterande:

  • Du är intresserad av datadriven kommunikation och känner till begrepp som algoritmer, konvertering och datadrivet arbetssätt.
  • Du har lätt för att lära tekniska verktyg, som exempelvis WordPress, Google Analytics och verktyg för nyhetsbrev.
  • Du är intresserad av turism och destinationsmarknadsföring.

Vad kan vi erbjuda dig?

Avenyföreningen har fyra anställda som alla har olika ansvarsområden, men alla ibland får rycka in och hjälpa till där det behövs. Vi är ett litet snabbfotat team med stora ambitioner som värdesätter nya idéer, agilt arbetssätt och driv framåt. Du kommer att bli en del av detta gäng och vara med och utveckla kommunikationen och marknadsföringen av ett av Göteborgs starkaste varumärken – externt till göteborgare och besökare, och internt till våra medlemsföretag.

Det finns stort utrymme att forma praktikuppdraget efter dina önskemål, men du kommer att fokusera på innehållsproduktion. Om du vill finns möjlighet att även utvecklas inom i strategiska frågor, såsom konceptutveckling, varumärkesstrategier och redaktionell planering.

Till din hjälp kommer du bland annat att ha följande kanaler:

Du kommer också att få erfarenhet av dialog i form av kommentarsmoderering.

Hur söker jag?

Vi tar emot praktikanter under våren 2022. Ju längre praktikperiod desto bättre.

Skicka in CV och ett kort personligt brev. Förklara gärna varför du vill praktisera hos oss och vad du tror att du kan bidra med.

Skicka allt till Thomas som är ansvarig för marknadsföring och kommunikation: thomas@avenyn.se. Du kan också mejla eller ringa honom (070-870 86 70) om du har frågor.

Sista ansökningsdag är 30 november 2021. Vi kikar dock på ansökningarna löpande, så vänta inte med att höra av dig!

Avenyns guider