fbpx

Publicerad 29 maj, 2016 - Blogg

Invigning av det gröna Avenyn på lördag!

gronagotaplatsen
Nu byggs det för fullt på Avenyn och Götaplatsen! Blomsterplanteringar, grönska och sittplatser runt Poseidon skapar i sommar en grön utställning och Avenyn får 18 grönskande popup-parker.

Utställningen är en del av Gothenburg Green World 2016 och kommer att pågå mellan den 4 juni och den 7 augusti, samtidigt kommer 18 små popup-parker att ligga som ett grönskande pärlband längs Avenyn. Parkerna skapas av aktörer som på olika sätt arbetar med grön stadsutveckling, allt från landskapsarkitekter, andra kommuner och privata aktörer, på såväl lokal och nationell nivå, som internationell nivå.

Gröna Götaplatsen och Avenyn invigs 4 juni 2016 kl. 12-15. Konferencier är Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist, författare och bloggare, bl.a. känd från TV-programmet Gröna rum. Invigningstalare är Cecilia Dalman Eek (S), ordförande i park- och natur nämnden och James Hitchmough, en av nyckelpersonerna bakom Queen Elizabeth Olympic Park i London. Det blir också musik med Göteborgs ungdomsorkester, Fristay orkestern och Süperstar Orkestrar.

Många av utställarna är på plats och kan berätta om sina popup-parker. Barnen kan delta i en workshop och bygga insektshotell och Bygglekplatsen är på plats. I Malmö Stads popup-park finns graffitikonstnärer på plats och skapar ett konstverk.
Strosa runt eller slå dig ner i någon av popup-parkerna och ha en härlig dag på ett grönt och skönt Avenyn!

Gothenburg Green World sträcker sig över ett helt år med hög ambitionsnivå att erbjuda inspiration till ekologisk odling och livsstil; med de främsta parkerna i Norden som initiativtagare och kreatörer.
Gothenburg Green World är ett samarbete mellan Gunnebo Slott och Trädgårdar i Mölndals stad, Park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad, Göteborgs Botaniska trädgård, Liseberg och Göteborg & Co.