fbpx

Publicerad 14 januari, 2016 - Blogg

Poseidon och paradgatan i full grönska sommaren 2016

gothenburggreenworld
I sommar kan du njuta av grönska, aktiviteter, plats för avkoppling och ätbar inspiration längs hela Avenyn och på Götaplatsen.

Under nio sommarveckor 2016 förvandlas Götaplatsen till en grönskande mötesplats i form av en utställning av hög internationell klass, signerade White arkitekter. Ett trädäck ända fram till Poseidons fötter gör det möjligt att komma riktigt nära och gröna växtväggar bäddar in platsen. Besökare bjuds in att röra sig igenom fyra berättelser om hur en ny grön stad kan se ut och får möjlighet att lära sig mer om ekosystemtjänster. Platsen blir därmed en symbol för en stad som är hållbar, öppen och där man möts.

Längs hela Avenyn blir det ett grönt stråk av popup-parker som kommer att skapas av aktörer som på olika sätt arbetar med grön stadsutveckling, allt från landskapsarkitekter, andra kommuner och privata aktörer, på såväl lokal och nationell nivå, som internationell nivå.

Gröna Götaplatsen och Avenyn invigs 4 juni 2016. Invigningen bjuder på både internationell och lokal glans, precis som utställningen och pop-up-parkerna.

Den tillfälliga sommarutställningen är en av alla de gröna upplevelser som göteborgare och besökare kommer att bjudas på under Gothenburg Green World 2016.

På Milleniumplatsen utanför Storan byggs en spännande unik och grön utställning. Den japanske installationskonstnären Tetsunori Kawana kommer med hjälp av volontärer och medhjälpare förvandla platsen till ett svävande moln av bambu. Installationen byggs från den 13 juni och invignings den 2 juli.

Även i Trädgårdsföreningen blir det flertalet utställningar under året, bland annat kameliadagar 6/2-21/2, våririsutställning 24/3-3/4, fotoutställning 28/5-7/8 och rosenfest den 2/7.

Gothenburg Green World sträcker sig över ett helt år med hög ambitionsnivå att erbjuda inspiration till ekologisk odling och livsstil; med de främsta parkerna i Norden som initiativtagare och kreatörer.
Gothenburg Green World är ett samarbete mellan Gunnebo Slott och Trädgårdar i Mölndals stad, Park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad, Göteborgs Botaniska trädgård, Liseberg och Göteborg & Co.