Påsklov på Avenyn

Publicerad

Blogg, Guide

Paskharar_700x350
Kärlek, skapande och jakt efter påskägg är några av de saker som Avenyn bjuder på för dig som är påsklovsledig. Ta chansen att vårshoppa, uppleva Avenyns rika kulturliv eller bara njuta på en uteservering i vårsolen.

Välkommen till hattkalas med Mumintrollet på Göteborgs Konstmuseum tis-tors vecka 15. Start med visning av utställningen Tove Jansson – Lusten att skapa och leva följt av skapande av festliga hattar med inspiration från Tove Janssons bildvärld. Avslutning med saft och besök av Mumintrollet. För dig som är 13-24 år finns påsklovsaktiviteten att skapa din egna pin eller kylskåpsmagnet den 12 april.


Hos Universeum spirar kärleken under påsklovet. Med start den 8 april kan man gissa snippor och snoppar, gå på kärlekssafari och få veta mer om blommor och bin.

På långfredagen kan du se en svängig, interaktiv och rolig musikal med många barns favoriter; Babblarna på Stora Teatern. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många många, många fler.

Väv stort, väv smått, väv med gamla kläder, skosnören, kolapapper, plastpåsar eller något annat kul på Lilla Ateljén i Konsthallen som är fylld med oväntade material i regnbågens färger 11-13 april. Inspireras av pågående utställning tillsammans med en konstpedagog och fortsätt skapa.


Under påsklovet kan du leta efter en skatt, färglägga drakägg eller svara på ett lurigt quiz på Stadsbiblioteket. Och precis som alla andra dagar kan man förstås komma hit för att läsa, mysa, pyssla, spela och leka lugnt.

Upplev en blommande påsk i Trädgårdsföreningen, 7-16 april blir Palmhuset extra vårfint. Droppa in på hattworkshop där du kan pimpa din egna hatt eller skapa en ny i Palmhuset 10-12 april kl. 13-15. Du kan också hänga med på påskäggsjakt 13 april eller hattparad 14 april.

Med Spelpasset Påsklov kan du spela så mycket airhockey, tv-spel och flipper du vill en hel dag på Liseberg som har påsklovsöppet 8–17 april kl 11–20.

Vill du ha mer spänning, då kan du heja fram våra ”goa gubbar” i SHL:s SM-slutspel under Scandinaviums tak.

Har du tröttnat på äggätandet och chokladen? Ta med en vän eller familjen på en musik- eller teaterupplevelse utöver det vanliga på någon av Avenyns stoltheter Stora Teatern, Lorensbergsteatern, Stadsteatern, Göteborgs Konserthus och Park Lane Show.

Om kläderna känns varma och du behöver hitta något nytt inför våren eller vill styla ditt hem i säsongens färger. Då har Avenyområdet en spännande mix av shopping där du hittar allt från den snygga vårjackan till senaste inredningen.


Om magen skulle ”kurra” under dina påskaktivieter, så spana in det stora utbudet av mat och dryck som våra restauranger och caféer erbjuder. Fram med solbrillorna och ta plats i vårsolen!

För mer information om öppettider och priser klicka på respektive verksamhet i texten.