fbpx

Publicerad 19 oktober, 2012 - Mat & dryck

Sportbaren O’Learys har öppnat på Avenyn

O’Learys

Adress: Avenyn 9
Telefonnummer: 031-730 49 00
Webb: olearys.se/avenyn

I slutet på september öppnades dörrarna till Avenyns nya tillskott: O’Learys.
– Det ska bli en naturlig samlingspunkt och ett självklart ställe för sport, säger Giovanni Nicoletti, ansvarig för O’Learys Avenyn.

För 25 år sedan startades världens första O’Learys i Göteborg. Det gick snabbt för göteborgarna att ta sportbaren till sina hjärtan och snart förökade sig sportbaren. Konceptet och restaurangerna har spridit sig över hela världen och bara i Stockholm finns ett tjugotal barer redan. Ändå blir O’Learys på Avenyn bara den tredje i Göteborg.
– Det ska bli grymt spännande, säger ansvarige Giovanni Nicoletti. Jag gillar verkligen konceptet och har själv varit stammis på det gamla O’Learys. Det saknas en riktig sportrestaurang, nånstans där det visas sport sju dagar i veckan men där alla är välkomna. Vi har en bred publik med såväl barnfamiljer som kostymnissar, säger han.

Bakom O’Learys står gänget som i dag driver Hard Rock Café Göteborg. Att de nu öppnar en konkurrerande krog på andra sidan Avenyn ser de som något positivt.
– Det är klart att vi ser oss själva som konkurrenter, säger Giovanni, men det innebär att alla får rycka upp sig. Man måste visa att man är bäst på det man gör, så det här kommer att bli ett lyft för hela Avenyn.

Förutom sport kommer restaurangen att servera traditionell amerikansk barmeny, men någon nattklubb blir det inte.
– Vi kommer att ha bar och DJ, såklart, men mycket sport är en del av det gemensamma konceptet. Menyn kommer att vara densamma som på de övriga restaurangerna, säger Giovanni.