fbpx

Publicerad 18 september, 2020 - Blogg

Nya trenden – gallerier överallt

Konstnär: JohnnyboyEriksson

En lagerlokal kan vara så mycket mer än bara en lagerlokal och ett galleri kan vara mer än bara ett galleri. Det visar företaget Teatergatans Vänner som driver restaurangerna Juan Font och Isabelle på Teatergatan samt populära Le Comptoir på Avenyn. I deras lagerlokal i Mölndal hittar vi även ett JB_Valor -Tastemaker och Gallerist. Vi frågar Jb:

Hej Jb. Berätta vad detta är för spännande galleri.
– Vi är ett rullande Galleri, som lägger stor vikt på ordet ”Samspel”. Ett uppstickare Galleri som bryter ny mark. Vi vänder oss till företag och privatklienter samt kommuner som vill blomma.

Vilka konstnärer får man uppleva hos dig?
– Jag har en växande skara både fysiskt och digitalt spridda över jorden. Galleriet ändras från dag till dag. Men just nu är det Karolina Henke, Roland Hjort, Fredrik Nielsen, Lott_Alfreds, Pastilliam, JohnnyBoyEriksson, Piot Brehmer (Tyskland), Studio HVS/ Hannes von Metzschiano (Tyskland), Oscar_Gard_ Montan, Anders Hammarstrand, Johan_Bloom_art, Karin Nord (USA), Ai-Da (England/ Oxford// London), Apical_Reform (India/ Dubai), Andrea Brocca (Italy/ Siri Lanka/ Dubai) och Daniel Diamant.

Kommer du finnas kvar här hela hösten?
– Ja, det är skrivet sen expanderar vi mot vintern både med Pop-Up`s och ett fysiskt fast Gallery runt omkring Lorensberg.

Vad får man inte missa?
– Mina konstnärers konst, den är magisk. Men vi står inte still, vi står inte och dammar, vi är en kommers, vår konst rör sig, vi är inte ett museum.

– Boka tid via min Instagram ”jb_valor” så fort ni kan. Sen kör vi alltid Öppet-Hus tillsammans med Le Comptoir/ Juan Font/ Isabelle Restaurang varje fredag mellan kl: 12.00- 18.00 med förmånliga priser på deras  goda ostar och färskvaror. Välkomna då med.

Mattias Wennberg på Teatergatans Vänner:
Hur kom ni på den här idén?

– På vårt kontor och lager på Argongatan 10 i Mölndal har vi gott om plats. Och eftersom jag gillar när olika verksamheter samverkar erbjöd jag Jb att komma ut hit och köra ett ”pop up”-galleri. Jb har ett antal intressanta konstnärer knutna till sig men inget eget galleri ännu. Inte minst under Covid-19 har det varit viktigt att hitta nya vägar och hjälpas åt. Vi har steg för steg gjort det här till en unik mötesplats och konstutställning. Inte minst takhöjden gör att vi kan lyfta in sånt som kanske inte får plats inne i stan.

Galleriet. Konstnärer: Fredrik Nielsen och JohnnyboyEriksson

Se mer:
Instagram @jb_valor
Instagram @juanfont_vinbar
Instagram @isabelle_restaurang
Instagram @le_comptoir_goteborg


Utställning på A43 Coffee

Det är inte bara i lagerlokaler vi hittar konst nuförtiden. Hos det mysiga cafét A43 Coffee högst upp på Avenyn brukar väggarna oftast prydas av alster från någon konstnär. Både för beskådning och till försäljning.

Caféägaren Aldrin Doudchitzky berättar:
– Just nu är det en ung konstnär med namnet Rebecka Forsén från Göteborg som ställer ut. Hon har en unik stil och använder sig av metall som canvas.

Konstnär: Rebecka Forsén

Hur länge kan man se Rebeckas konst hos dig?
– Vi är mitt uppe i att skissa om vårt upplägg med utställningar och försöker ta fram ett nytt utställningskoncept. Med detta sagt kommer Rebeckas nuvarande konst i form av prints att vara uppe till oktober då hon lanserar sin nya kollektion där vi kommer ha originalen uppe i några veckor, vad som händer sen och vem som ställer ut därefter får ni se, håll er uppdaterade i våra sociala medier.

Se mer:
Instagram @a43coffee


”The Gallery” på Gothia Towers

Och hotellen är inte sämre när det gäller att visa upp konst. På Gothia Towers finns ”The Gallery” som alltid har någon spännande utställning på gång. Under september visas Josefin Anderssons fina akvareller – Bland asfaltsblommor, växtverk och abstrakt närhet.

Konstnär: Josefin Andersson

Vad händer mer i höst på ”The Gallery, Lena Kallevik, Director of Creative Events på Gothia Towers?
– Vi försöker visa en bredd av konst- och fotoupplevelser i tekniker & stilar. Nästa utställning blir färgstarka verk av Eva Lindegren i utställningen ”Grit”, och därefter får vi ett möte med den vilda naturens storslagenhet, i Henrik Stenbergs konst.

Hur arbetar Gothia Towers annars med konst på och i hotellet?
– Förutom konstutställningar i The Gallery, som byts löpande, har vi en hel del konst som är ”fast installation” runt om i huset.
Vi har gjort konsten till en naturlig del av vår vardag. En betydelsefull del och en upplevelse i sig. Vi har en klar vision att bli Europas mest attraktiva mötesplats med den bästa helhetsupplevelsen. Konsten är en viktig del av mötesplatsens själ och kräver ständig utveckling. Vi eftersträvar att skapa en plats med design och uttryck som visar vårt skandinaviska arv och med konst som ett självklart och levande inslag. I dag har vi modern skandinavisk konst här, konst vi gillar och tror på. Måleri, skulptur, foto och ljuskonst. Men detta är bara början. Vi ska fortsätta att utveckla och satsa på konsten i alla våra miljöer. Inte alltid permanent, konsten kan få komma och gå. ”Våra besökare ska gärna lämna oss fulla av intryck och upplevelser. Då är vi nöjda.”

Något man absolut inte får missa hos er?
– Utsikten, det är ju konst över Göteborg i sig😊

Se mer:
Alla utställningar
Instagram @gothiatowers


Triss i gallerier

Vi kan också rekommendera att besöka tre unika verksamheter i Avenyområdet – Galleri Kim Anstensen och Gallery & More på Götabergsgatan samt Galleri Scandinavia på Berzeliigatan.

 

Galleri Kim Anstensen – Götabergsgatan 18 | gka.nu

Just nu pågår en utställning fram till 23 september med May Lindholm (skulptur) och Lisbeth Boholm (måleri). Och vidare under hösten dyker bl a Anders Hultman och Rickard Ölander upp.

Konstnärer: May Lindholm och Lisbeth Boholm

 

Gallery & More – Götabergsgatan 22 | galleryandmore.eu

Gallery & More ett galleri som visar både ny- och väletablerade konstnärer inom olika genrer, så som skulptörer, måleri, glaskonst, smycketillverkare och mode. Deras mål är att skapa en avslappnad, internationell och social atmosfär.

Galleri Scandinavia – Berzeliigatan 14 | galleriscandinavia.com

Galleri Scandinavia har erbjudit modern konst till sina kunder sen 1972.
Med gallerier i både Stockholm och Göteborg så har man ett brett utbud av både målningar, skulpturer och prints.