fbpx

Publicerad 18 september, 2013 - Mat & dryck

Nya Moon Thai

moonthai_avenynTänk dig en varm och exotisk miljö med tropiska färger, smakrik mat och skönt häng. Ta några steg från Avenyn upp mot Kristinelundsgatan och du är hemma hos Moon Thai. Ett härligt tillskott i Avenyområdet!

Stina är en av delägarna till Moon Thai, den populära thai-restaurangen som först öppnade på Storgatan, där det nu renoveras. Efter 16 år i landet långt bort fick hon med sig en hel massa inspiration, kunskap och exotiska smaker hem som vi nu även kan få uppleva i Avenyområdet.

– Jag hade inte kunnat sia om att vi skulle öppna på Avenyn, men när vi steg in i lokalen var det som att hjärtat bara sa ja! Det var kärlek vid första ögonkastet. Vi har fått en fantastisk variation bland våra gäster, allt ifrån kontorsfolk till äldre och yngre besökare, berättar Stina.

Vi är väldigt nyfikna på ägarens bästa tips från menyn och får snabbt två rekommendationer; – Nr. 21, Laab Moo, är en klar favorit hos mig. Det är wokad stark och syrlig fläskfilé med färska kryddor som citrongräs, mynta och koriander. Nr. 34, Plaa Nung Manao, är inte dum heller. Det är ångkokt fisk med syrlig-stark limesås och andra färska kryddor, säger Stina. Moon Thai erbjuder även lunch.

Moon Thai låter som en mycket prisvärd biljett till Thailand – vi ses där!