Nya Avenyn

”Avenyn ska bli en utåtriktad och kontinental paradgata med internationell attraktionskraft och en puls för hela regionen. Det unika området ska sticka ut och forma en egen identitet bland europeiska städer som stärker Göteborgs varumärke. En dynamisk kombination ska lyftas fram där högtidlighet samsas med en vänlig och tillåtande atmosfär. Huvudstråket ska bli levande, inbjudande och upplevelserikt såväl för besökare som för vardagsbrukaren.”

Klartecken för foajeveranda utanför Bio Göta

Wallenstam fortsätter att utveckla Avenyområdet till en attraktiv mötesplats. Det står nu klart att Wallenstam kommer bygga en så kallad foajeveranda utanför Bio Göta, Götaplatsen 9. Tillbyggnaden är tänkt att innehålla restaurang, café och bar.

Läs mer…

Modernisering av Avenyn

Vid Kungsportsavenyen 34 har Wallenstam nu påbörjat nästa steg i utvecklingen av Avenyområdet med det moderna projektet Sturefors. Fastigheten byggs till med en ny huskropp och totalt skapas nya kontorsytor om 3 400 kvadratmeter i ett av Göteborgs bästa lägen. Den nya byggnaden införlivas i den befintliga strukturen och står klar för inflyttning till hösten nästa år. På taket uppförs en stor takterrass som erbjuder en unik vy över stadslivet nedanför.

Läs mer…

Arbetet med nya Avenyn

Hur kommer vår paradgata att se ut i framtiden? Vad händer kring gestaltningsprogrammet? Ta reda på mer här!

Läs mer…